Команда Moko Pizza, яка починала з Маріуполя і втратила заклади в чотирьох містах на Донбасі через війну, знайшла прихисток на Київщині
У Білій Церкві відкрилася Moko Pizza - піцерія, яка пройшла складний шлях від евакуації до відбудови. Цей заклад став продовженням історії піцерії з Покровська, яку довелося закрити через наближення фронту. Раніше команда втратила майже все: заклади в Маріуполі було знищено або розграбовано, піцерії з Мирнограда та Покровську довелося евакуювати разом зі співробітниками.
Після місяців пошуків приміщення та ремонту, більшу частину якого робили власними руками, команда відкрила Moko Pizza у Білій Церкві, про що повідомила на своїй сторінці в Instagram. У меню близько 30 видів піци, найдешевша грибна коштує 164 грн, найдорожча - 329 грн, і це лосось теріякі. Уся продукція готується з дотриманням авторських підходів: соус вариться п’ять годин, тісто визріває три доби, а м’ясо використовують тільки цільне. Втім, меня не обмежується тільки піцою.
“Будемо раді приготувати для Вас найсмачніший і найкорисніший борщ, приготований за технологією су-від зі збереженням клітковини та всього корисного. Технологія приготування борщу була “підрізана” у кухаря зі світовим ім’ям. Приготуємо китайські пельмені Цзяоцзи, рецепт привезений із глибинки Китаю з провінції в горах. Локшину ми робимо з нуля, руками за рецептом наших прабабусь. Окрошка на авторській заправці, яку ви більше ніде не спробуєте”, - повідомляють у закладі.
Піцерія працює на вул. Сквирське шосе, 216а, щодня, з 9:00 до 22:00, навпроти дитячої стоматології. Це вже другий заклад мережі, відкритий після евакуації з Донбасу - у 2023 році Moko Pizza запрацювала у Києві, на Троєщині. До речі, команда не лише готує, а й веде свій YouTube та Telegram-канал, де показує, як будують новий бізнес після втрат.
Історія мережі почалася ще 2018 року в Маріуполі. Її власник Ігор Виноградов з Покровська Донецької області колись був шахтарем, потім продавцем, відкрив п’ять ресторанів. Його піцерії працювали не тільки в Маріуполі, а й у Покровську та Мирнограді. У лютому 2022-го планували відкритися в Краматорську, але не встигли.
На початку повномасштабного вторгнення частину обладнання вивезли до Дніпра, де готували гуманітарну піцу для прифронтових міст. У Покровську організували гуманітарну їдальню, де безплатно годували всіх, хто потребував допомоги. Згодом стали готувати їжу для переселенців на перевалочному пункті у Павлограді, куди щодня із зони бойових дій вивозять людей.
Нагадаємо, днями Інформатор написав про те, що одна з найпопулярніших пивних локацій Києва припинила роботу. Бар “Кеди”, що майже шість років пропрацював на Басейній, поповнив перелік закладів, що зникли з гастрономічної мапи столиці у 2025 році. У випадку з “Кедами” причинами стали зміни у звичках відвідувачів та втрата постійних клієнтів.
А за кілька днів потому ми дізналися, що культовий паб "Кеди" на Бесарабці у самому серці Києва виставлено на продаж. Його можна придбати разом з літньою терасою, дегустаційною кімнатою й інноваційною системою розлива пива. За усе устаткування, ліцензії тощо його власник Денис Жаткін хотів би отримати 150 тисяч доларів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.