Новий бар на старому місці: у центрі Києва відкрився заклад з виключно українським вином

Uwines bar - це знайома локація з новим форматом, великим меню та фокусом на малотиражне вино від вітчизняних виробників

вино бар ресторани києва
Uwines.bar відкрив один з головних популяризаторів українського виноробства Сергій Клімов на тому ж місці, де раніше працював Like a Local’s

Новий простір для українського вина відкрив двері попри перебої зі світлом і меблі, які приїхали в останній момент. Uwines.bar від одного з головних популяризаторів українського виноробства Сергія Клімова запрацював на вулиці Гетьмана Павла Скоропадського, 5 - у тій самій локації, де раніше працював Like a Local’s. Тепер тут бар, магазин и місце, де можна познайомитися з вином, яке виготовляється в Україні. 

Про відкриття Uwines.bar повідомила команда закладу, зазначив, що обійшлося не без пригод. Перед відкриттям зникло світло, лід доводилося рятувати вручну, а частину меблів привезли в останній момент. Проте бар своєчасно зустрів перших гостей з келихами.

Наразі він працює щодня: з 12:00 до 22:00 наливають вино, а кухня відкривається з 18:00. Формат поєднує бар і магазин  - можна як посидіти на місці, так і купити пляшку додому. У меню виключно українські вина - авторські, малотиражні, від дрібних виробників. 

Серед них Shabo, Beykush, Chateau Chizay, Father's wine, Zelenytsi, My wine та інші. Наприклад, келих Pinot Grigio від Shabo коштує 120 грн, рожевий пет-нат Юпітер - 215 грн, а резервне Chardonnay від Beykush - 235 грн. У пляшках - від 550 грн до понад 1600 грн за рідкісні позиції.

Клімов анонсував цей проєкт ще у травні, називаючи його більше, ніж баром чи магазином. Він визнавав що відкривати ресторанну справу в такі часи є викликом, але хотів повернути простір, який згуртовував спільноту навколо українського вина. Назву закладу тоді ще не обрали, серед підписників навіть оголосили жартівливий конкурс із ящиком вина як винагородою.

До речі, для Клімова Uwines bar - це повернення у ресторанну справу після завершення Like a Local’s у 2022 році. Також він відомий як організатор найбільшого фестивалю українських вин Kyiv Food and Wine Festival, амбасадор українських вин, автор книги “Нерозказана історія українського виноробства”, творець гри та медіа про вино. 

Продається "Велюр" Тищенка та "Робін Гуд" на Лісному масиві

Нагадаємо, Інформатор писав, що у Деснянському районі Києва виставлено на продаж ресторан "Робін Гуд". Приміщення розташоване у сосновому лісі на околиці міста, а зведено воно було ще в "нульових" і є знаним серед киян місцем відпочинку. Та найголовніше у цьому закладі - його зовнішній вигляд: він схожий на середньовічну фортецю, та й інтер'єром нагадує замок.

Також ми розповідали, що у середмісті Києва продається приміщення ресторану Emerald, де раніше розташовувався заклад "Велюр" Миколи Тищенка. Воно розміщено у царському будинку, має преміальний ремонт та загалом готове приймати гостей. А ще, має свої таємниці: всередині облаштована VIP-кімната з ліфтом.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube