Продається сам бізнес, оскільки приміщення, де "паркувався" заклад, перебуває в оренді: за усе устаткування, ліцензії тощо його власник Денис Жаткін хотів би отримати 150 тисяч доларів
Культовий паб "Кеди" на Бесарабці у самому серці Києва виставлено на продаж. Днями ми вже писали про те, що цей заклад, відомий великим вибором крафтового пива й атмосферними вечорами, закрився, не дотягнувши до шостого дня народження. Тепер весь бізнес у Києві виставлений на продаж - разом з літньою терасою, дегустаційною кімнатою й інноваційною системою розлива пива.
Оголошення про продаж київського бізнесу, який до червня 2025 року називався пабом "Кеди", було виставлено на одному з профільних майданчиків у середу, 2 липня 2025 року. Важливе уточнення: цей бізнес створив відомий дніпровський ресторатор Денис Жаткін, і київський заклад був вже другим у мережі - автентичні "Кеди" досі працюють у Дніпрі. У столиці ж справи пішли не дуже - причинами закриття, як розповідав сам Жаткін, стали зміни у звичках відвідувачів та втрата постійних клієнтів.
"Продаємо ресторанний бізнес. Приміщення закладу в оренді. Саме серце Києва, скляний фасадний вхід на червоній лінії, літня тераса 30 кв.м з можливістю розширення", - зауважили автори оголошення.
Двоповерховий заклад розташований на Бесарабці та має 350 "квадратів". На першому поверсі також розташована крамниця, яку можна переробити на кав'ярню, як зауважили у оголошенні. Нижній поверх, пишуть, має висоту стелі у 3,5 метри, і цілих 3 зали під посадку, у тому числі - велику дегустаційну (банкетну) кімнату з проєктором.
У приміщенні зроблений авторський дизайн, а разом з бізнесом продають усе устаткування. Зокрема, й сучасну систему розливу пива з колдрумом на 24 крани (саме стільки сортів крафтового українського пива було у київських "Кедах"). Також продається відкрита й повністю обладнана кухня.
Автори оголошення запросили за ресторанний бізнес суму у 150 тисяч доларів. Зі своєї сторони вони гарантують супровід бізнесу - і допомогу у випадку, якщо новий власник вирішить змінити формат.
Нагадаємо, Інформатор днями розповідав про закриття "Кедів" у Києві. Причини цього сам Денис Жаткін пояснив так: колишні клієнти та гості або більше не відвідують Київ, або не мешкають у центрі міста. А споживання алкоголю, й пива зокрема, перемістилося з середмістя до спальних масивів - через це у центрі столиці краще працюють "денні" формати, як-от кав'ярні чи пекарні.
Також нещодавно ми писали про те, що один з найелітніших ресторанів Києва, "Mario", що розташований неподалік від "червоного" корпуса КНУ ім. Т. Шевченка, зобов'язали демонтувати самовільно облаштовані надовбні, які полегшують паркування його VIP-клієнтам. Виконати цей припис мало б КП ШЕУ Шевченківського району, втім, комунальники від цього обов'язку самоусунулися. Посадовці виправдовуються тим, що, нібито, запитали в ресторану про дозвільні документи - та й по всьому.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.