Заклад працює з 18 липня у будівлі 1951 року біля Площі Українських Героїв, пропонуючи просту їжу в авторському виконанні
У центрі Києва знову працює ресторан на знайомій локації, але в оновленому форматі. Від закриття закладу “Життя Чудових Людей” до відкриття просто “Життя” минуло 9 місяців - як і належить для появи нового життя. А ось саму ідею нового проєкту засновник “ЖЧЛ” розробляв ще з 2023 року.
Про відкриття ресторану “Життя”, який почав роботу 18 липня за тією ж адресою, що і колишній “ЖЧЛ” - на вулиці Великій Васильківській, 36, повідомляє Forbes . Це новий заклад групи компаній First Line Group, до якої входять кілька ресторанів та готелів у Києві та Харкові. Його відкрив засновник компанії Дмитро Запорожець, який також керує ресторанами “Улюблений дядя”, “Італійська редакція” та Electron Corp у столиці.
Новий ресторан замінив “Життя Чудових Людей”, що працював на цій локації сім років і двічі отримував премію “Сіль” як “Краще міське кафе”. “ЖЧЛ” закрився у жовтні 2024 року, він спеціалізувався на середземноморській кухні. Нині в меню переважає проста, впізнавана їжа в сучасному трактуванні.
Концепція ресторану - “Keep it simple”, або ж “Проста їжа, приготовлена руками професіоналів”. Меню розробив бренд-шеф Володимир Ташаєв. Воно структуроване за емоційними розділами: “Кухня нашого життя”, “Напої нашого життя”, “Хліб нашого життя” та має цікаві підрозділи - наприклад, “Дрібнички”, “Тарілочки”, “Доза гедонізму”.
Серед основних позицій: вареники з картоплею та грибами на житньому тісті з жирною сметаною за 275 грн, бургер з рубленою вручну котлетою та горгонзолою за 475 грн, спагетті з мітболами в томатному соусі за 355 грн, вчорашній борщ із салом за 375 грн або холодник на квасі з індичкою за 315 грн. Середня ціна сніданків - від 275 до 375 грн. У розділі ранкових страв - авокадо-тост, шакшука, скрембл з лисичками, сирники, солодкі та солоні каші.
Окрему увагу приділено хлібові: його подають з лимонним маслом і домашньою аджикою, серед варіантів - “цеглина життя” з великою кількістю насіння. У категорії “доз гедонізму” присутні трюфель, чорна ікра та ікра форелі. У “Солодкому житті” - гречаний медовик, “Наполеон”, млинцевий торт, тірамісу.
Новий ресторан, розташований у тій самій цікавій будівлі 1951 року, зведеної для працівників фабрики “Пух-перо” за проєктом архітектора Олександра Малиновського. Фасад у стилі радянського ретроспективізму з мотивами української народної архітектури оздоблений картушем з пшеницею, серпами та листям аканта, величезними арковими вітринами. На місці теперішнього ресторану колись працював гастроном “Молоко”, і над входом досі зберігся металевий напис з абревіатурою Міністерства м’ясної і молочної промисловості “МММП УССР”.
Заклад площею 206 квадратних метрів розрахований на 42 посадкові місця. Наразі він працює поки п’ять днів на тиждень: із середи до неділі, з 09:00 до 22:00. У понеділок і вівторок - зачинено.
Нагадаємо, днями Інформатор написав про те, що одна з найпопулярніших пивних локацій Києва припинила роботу. Бар “Кеди”, що майже шість років пропрацював на Басейній, поповнив перелік закладів, що зникли з гастрономічної мапи столиці у 2025 році. У випадку з “Кедами” причинами стали зміни у звичках відвідувачів та втрата постійних клієнтів.
А за кілька днів потому ми дізналися, що культовий паб "Кеди" на Бесарабці у самому серці Києва виставлено на продаж. Його можна придбати разом з літньою терасою, дегустаційною кімнатою й інноваційною системою розлива пива. За усе устаткування, ліцензії тощо його власник Денис Жаткін хотів би отримати 150 тисяч доларів.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.