Новий винний простір на Великій Васильківській пропонує авторське меню від відомого шефа і не вказує, як правильно пити вино
Київська гастросцена поповнилася закладом, що робить ставку на унікальність та експерименти. На Великій Васильківській, 136 відкрився новий винний простір VINO PO KOLINO. Ймовірно, він має сподобатися тим, хто стежить за фігурою і не любить зайвих порад.
Наливаторія, як називає себе заклад, поєднує ресторан-бар і магазин алкогольних напоїв. Простір працює щодня з 8:00 до 22:00 та позиціонує себе як місце свободи смаку - тут немає диктату сомельє чи правил щодо того, “як правильно пити вино”. Гості можуть самі обирати напої у власній наливаторії, пробуючи вина й коктейлі з різних країн.
Та головна гастрономічна особливість закладу - це пінца. Це традиційна римська страва, яка зовні нагадує піцу, але готується зовсім інакше. Тісто роблять із суміші кількох видів борошна, витримують довше, що робить основу більш легкою та хрусткою та менш жирною, ніж у класичної піци. У VINO PO KOLINO підкреслюють: вони стали першими в Києві, хто створив автентичну італійську пінцу.
Меню пінци розробив Андрій Дромов - знаний український шеф-кухар, одесит, телеведучий і гастроінфлюенсер. Глядачі добре знають його за телепроєктом “Готуємо разом”, а також за численними кулінарними шоу, де він поєднував традиційні рецепти з сучасними техніками. Дромов є засновником мережі ресторанів the Truffle в Одесі та Дніпрі, бренд-шефом багатьох закладів і автором нових гастропроєктів, зокрема, в Черкасах.
У VINO PO KOLINO він представив одразу кілька варіацій пінци: “Маргарита” з томатами, моцарелою та базиліком, “4 сири” з моцарелою, горгонзолою, камамбером і пармезаном, “4 м’яса” з мортделою, пепероні, беконом і салямі, “Пепероні” з сиром і соковитим соусом, з пашотом і хамоном, “Хамон” із хрусткою основою. У закладі зазначають, що від такого тіста не гладшають, але для ласунів десертна “Солоденька” з бананом, нутеллою та полуницею. Цінова політика закладу демократична: пінци коштують у межах від 249 до 399 грн.
Інформатор повідомляв, що До Дня Незалежності ресторатори Києва об’єдналися навколо душевного проєкту, аби підтримати вимушених переселенців і зберегти кулінарну памʼять про українські землі, що нині перебувають під окупацією. У ресторані “Ватра” готують м’ясо по-чабанськи з лівобережної Херсонщини, а в “Канапі” - знамениту Авдіївську кашу, яка увійшла до переліку нематеріальної культурної спадщини України. У “Канапка-барі” - Шахтарський торт з Луганська, а в мережі ресторанів “Барсук” подають караїмські пиріжки з Мелітополя. В “Охоті на овець” - креветки під південним соусом із Бердянська, у “Любчику” - чіберек чір-чір з Маріуполя, а в “Останній Барикаді” - язму та бурму з Криму.
Також ми писали про те, що у Києві на Подолі відкрили "українську класику" - пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці - його "прототип" вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії - але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.