В меню є смажені карасі, коропи, мідії, сир у фритюрі з соусами та рибна юшка, втім, подадуть ці наїдки у картоні й на металевих тарілях, просто як у старих київських розливайках 1970-1980 років
У Києві на Подолі днями відкрили "українську класику" - пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці - його "прототип" вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії - але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.
Про відкриття нового закладу на Подолі власники повідомили у Instagram. Це вже друга пивна "Київські карасі", перша працює на вул. Райдужній вже деякий час. Називати це "рестораном" неправильно: концепція не передбачає високої кухні чи стандартів обслуговування. Зате тут є смачна риба, живе пиво, ще й пускають з тваринами.
В меню - смажені карасі, коропи, мідії, сир у фритюрі з соусами. Є й салат з білою рибою й соусом "солодкий чілі", і креветки в темпурі для гурманів, і кільця кальмарів. Головна страва, звісно, потрапила до назви закладу - і, оскільки йдеться саме про пивну, - то в "карасях" є пиво. Точніше, чотири види "живого" - світле, пшеничне, темне та ІРА. Також можна замовити яблучний сидр.
Ціни досить демократичні (нагадаємо, це ж не ресторан): карась фрі - 49 грн/100г, короп фрі - 65 грн/100г, картопля фрі - 69 грн/100г. Салат з білою рибою й соусом - 129 грн, креветки в темпурі - 149 грн, кільця кальмарів - 129 грн, стільки ж заплатите за рибну юшку. А от подадуть наїдки на крафтовому папері й у металевих тарілках. Останній момент дещо збиває з пантелику - складається враження, що прийшов до радянської столовки 1970-х років, і такі самі дешеві металеві таці, на яких подають їжу, лише посилюють ілюзію.
Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у одному з найбільших ТРЦ Києва, Respublika Park, днями відкрила свій ресторан мережа "Чорноморка". Це перший її заклад у торговельно-розважальному центрі, а особливою "фішкою" відкриття саме цього закладу стала устрична дегустація. Пропонують і доставку - по місту, зокрема, у Голосіївському районі, де розташований ТРЦ.
А ще, ми розповідали, як жартують українці зі звичайної каструлі, що виставлена на продаж на одному з традиційних українських Інтернет-майданчиків з продажу товарів онлайн. Справа в тому, що її ціна виходить за розумні межі й складає декілька місячних зарплат. Кухонне начиння вже стало мемом, бо у коментарях до товару вже кілька років поспіль кпинять з тривіальності баняка і його ціни. Елегантності жартам додає колір каструлі (рожевенька), форма (як в бабусі на кухні), матеріал (мідь) та навіть особливості дизайну (ручки кріпляться до баняка маленькими гвіздочками).
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.