На Лівому березі в Києві готується до відкриття масштабний гастропростір

На Позняках з'явиться новий фуд-хол Київ Їжа з улюбленими ресторанами, локальними фермерами і талісманом-їжаком

гастропростір ресторани їжа
Простір вже готовий до старту: завершено облаштування зон, встновлені меблі, обладнання, декор

На Лівому березі Києва готується до відкриття гастрономічний простір, який має на меті зробити так, аби місцевим мешканцям непотрібно було їхати на правий за улюбленою стравою чи атмосферою. Гастрономічні ініціативи в спальних районах давно вже не новина, але такого масштабу ще не було. На проспекті Бажана готується новий фуд-хол - і він обіцяє повністю змінити гастросцену району.

Поруч зі станцією метро “Позняки”, на проспекті Бажана, 1К добігає фіналу будівництво великого гастропроєкту під назвою “Київ Їжа”, повідомляє PostEat. Це фуд-хол площею 5,5 тис кв м, який позиціонують як найбільший на Лівому березі. Простір вже готовий до старту: завершено облаштування зон, встновлені меблі, обладнання, декор, підключені комунікації, триває набір резидентів.

Команда розповідає, що задум полягав у створенні не просто фуд-корту, а повноцінного культурно-гастрономічного простору. Тут планують зібрати заклади, знайомі киянам за Подолом, Центром чи Рейтарською, але перенесені ближче до дому для мешканців Лівого берега. Проєкт орієнтований на ресторани з концептом, локальні кав’ярні, фермерські лавки, стрітфуд і креативні формати з відкритими кухнями.

“Чому Лівий? Бо ми любимо не тільки місця, а й людей і атмосферу, яка за ними стоїть. Любимо Поділ за кавʼярні, любимо Центр за ресторани, любимо Рейтарську за стиль, любимо Арсенальну за вечори на терасах і локальні вина. Але нам так хочеться, щоб усе це було ближче. Щоб не їхати через мости. Щоб улюблені смаки були тут. Бо Лівий то є вдома. Тому ми створили Київ Їжа і збираємо заклади, які любить весь Київ”, - повідомляють організатори

Фуд-хол буде інклюзивним - з ліфтами, пандусами і спеціальними санвузлами. Також передбачено 42 паркомісця для відвідувачів з виходом на другий поверх. Запрошення до участі розміщено в додатку Expirenza - це популярна платформа серед рестораторів, де вже понад 1700 закладів з усієї країни.

Окрему увагу організатори приділили візуальному стилю. Талісманом простору став їжак із промовистим гаслом “Їжа К!”, його зображення вже з’явилися на кольорових постерах з Південним мостом у фоні. Проєкт готується до відкриття вже зовсім скоро: першим резидентам обіцяють приємні бонуси, а відвідувачам - атмосферу у стилі європейських public markets з київським характером.

Як київські ресторани узаконюють для себе пішоходні переходи та добудовують терраси

Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про те, що київська влада "узаконила" надземний нерегульований перехід, зроблений на вулиці Січових Стрільців до елітного ресторану La Maison (колишній "Аляска"). Тепер на ньому обладнали острівець безпеки, хоч сам перехід і був зроблений незаконно, представниками ресторану в обхід регламентних процедур і обговорення з громадськістю. Вони намалювали розмітку через проїжджу частину ще у березні 2024-го, домовившись з патрульною поліцією.

Також ми розповідали, що грузинський ресторан ChaCha, який зайняв місце колишнього магазину "Рошен" на Хрещатику, намагався прибудувати літній майданчик до закладу з боку Бесарабського ринку. Нині тротуар поряд із закладом розібраний, а прохід по ньому - перекритий картатою будівельною стрічкою: це створює максимальну незручність для пішоходів, що намагаються оминути заклад у "годину пік".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити