Підсолодити життя: на Поділ у Києві повертається гастрофестиваль True&Local, що буде присвячений меду

Свято смаку, локальної їжі та шефської кухні відбудеться вже в 14-й раз, а головною подією стане ярмарок крафтової продукції та святкування Медового Спасу

ресторани Києва гастрофестиваль їжа Поділ
Головна сцена фестивалю буде оточена фудмаркетом із 50 крафтовими виробниками з усієї України, але головною "зіркою" буде мед у найнесподіваніших проявах

Останній місяць літа почнеться із солодкого свята Медового Спасу, тож, улюблений киянами гастрофестиваль не випадково присвячений меду. На 14-му Тrue&Local саме він буде “головним героєм” страв, напоїв, випічки, лекцій та дегустацій. Локацією для дводенного свята з великим фудмаркетом  знову стане простір “Культмотив” на Подолі.

Фестиваль True&Local, що вже чотирнадцятий раз проводиться в Києві, традиційно триватиме два дні, повідомляють організатори. Киян запрошують 2 та 3 серпня на територію креативного простору “Культмотив” на вул. Спаська, 36/31.  Вхід вільний, локація працюватиме з 12:00 до 22:00. 

Цьогоріч фестиваль присвячений Медовому Спасу, який, згідно з новим церковним календарем, відзначають 1 серпня. Медовий Спас або Маковій - одне з найважливіших свят як у церковній, так і в народній традиції. Напередодні пасічники збирають перший мед і несуть його до церкви, а господині готують макову випічку.

Тема нинішнього True&Local - “Медодай”, що походить від слова, яким називають рослини, з яких бджоли збирають нектар. Саме цим натхненний новий сезон гастрофестивалю. Тож, на відвідувачів чекають медові, квіткові та хлібні поп-апи, музейна експозиція про українські сорти меду й ароматна атмосфера локальної гастрономії.

Головна сцена фестивалю буде оточена фудмаркетом із 50 виробниками з усієї України. Тут пропонуватимуть сири, м’ясо, комбучу, варення, мед і багато іншого з асортименту “Лавки Традицій”, яка підтримує українських фермерів і крафтових виробників На весь маркет діятимуть знижки від 15 до 25%.

Поруч працюватиме фудкорт із шістьма точками від київських шеф-кухарів. У меню - від азійських булочок бао до качаної каші, від вегетаріанських страв до класичного стріт-фуду. До їжі пропонуватимуть питний мед - одну з особливостей цього фестивалю.

Окрема подія у програмі - авторська вечеря 2 серпня о 17:00 за участі шефів Дмитра Кривошапа та Ігоря Мезенцева з команди “Ліс Вечеря”. У вартість 3,5 тис грн входить сет із шести страв на основі фермерських продуктів, українські вина або альтернативна пара - комбуча. Усього доступно 30 місць.

Для відвідувачів також працюватимуть три спеціальні поп-апи: хлібний (із випічкою від пекарень нової хвилі), квітковий (сезонні букети) та медовий (свічки й продукти). На додачу - музей меду з дегустаціями акацієвого, липового, ріпакового й гречаного меду, експозиція пасічного реманенту та медова випічка. Освітня частина включає лекції з нутриціології, дегустації та панельну дискусію від проєкту “Спільний Спадок” на тему “Пам’ять, що тане”. 

На музичній сцені виступатимуть молоді діджеї, а також гурт “Щебіт” у колаборації з електронним артистом Data Molfar. Фестиваль орієнтований на відвідувачів усіх вікових категорій: для дітей буде облаштована ігрова зона, а для домашніх тварин - пет-станції. 

На Жилянській у Києві пройде фестиваль крафтового морозива

Як повідомляв Інформатор, 2 та 3 серпня на киян чекає ще одне смачне свято. Гастрофестиваль “Культ Крім”, присвячений крафтовому морозиву, триватиме два дні з 10:00 до 19:00 на території бізнес-центру Heritage на вулиці Жилянській, 25. Вхід на всі локації вільний. У заході візьмуть участь 12 локальних виробників. Кожен представить special-версії морозива, які, звісно, не можна придбати у магазинах. Загалом кияни зможуть скуштувати понад 100 унікальних смаків - від базиліку з лаймом до згущику з кукурудзяними паличками.

Також ми писали, що в самому центрі Києва відкрили ще одну локацію з авторським джелато, що не має нічого спільного з фабричним морозивом. На п’ятому поверсі ТРЦ Gulliver відкрилася третя столична локація Family Gelato з авторським морозивом та ягідними смузі, який працює у розширеному форматі з фреш-баром.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити