У закладі Mamie, що запрацювало біля Галицької площі, акцент не на пафосі, а на турботі, спогадах дитинства та знайомих смаках у новому форматі
На вулиці Гончара у Києві відкрилося нове бістро Mamie, де готують, як кажуть у закладі, за реальними рецептами мам з усієї України. Тож, тут на відвідувачів чекають страви, знайомі з дитинства кожному. І це вже третя історія початку для родини херсонського ресторатора Євгена Смолянського.
Бістро Mamie на вулиці Олеся Гончара, 77 — це не просто кафе, а гастрономічна історія виживання та турботи. Проєкт створений ресторатором Євгеном Смолянським, якому довелося у 2022 році залишити рідний Херсон та три власні ресторани й переїхати до Києва, але й тут новий заклад, відкритий у столичному бізнес-центрі, був пошкоджений під час ворожої атаки. Тож, Mamie - це вже третя спроба родини переселенців почати все з початку, але, як повідомляють у закладі, вже з новою концепцією.
Філософія Mamie — це “спогади на смак”. Усі страви тут навіяні дитинством і родинними традиціями, створені за рецептами мам з усієї країни. У меню ледачі вареники з медом, ягодами та сметаною за 185 грн, сирники з журавлиною та вишнею — 215 грн, котлети з індички із морквяно-картопляним пюре, що подаються з домашньою аджикою та солонім огірком - 275 грн.
Сніданки тут готують впродовж усього дня, і що важливо - вже з 8-ї ранку, за меню відповідає шеф-кухар Ігор Гоценко, що працював з командою ще в Херсоні. Вибір великий: від шоколадної вівсянки з інжиром і волоським горіхом за 192 грн до великого сніданку з картопляниками, ковбасками, яєчнею, овочами та соусом за 395 грн. В обідньому меню є борщ з яловичиною, що подають зі шпигованою свининою грудинкою - 232 грн, яловичі щічки, томлені понад шість годин у вині з розмарином — за 360 грн.
Інтер’єр закладу стриманий, але теплий: дерево, небесний фасад, цегляні стіни, старі стільці та великі вікна. У Mamie дві просторі зали, велика внутрішня тераса у дворику, pet-friendly простір і загалом, як кажуть у закладі, “домашність і трохи турботливої неідеальності”. Бістро Mamieі працює з 8:00 до 22:00, у вихідні - від 9:00.
Як нещодавно повідомляв Інформатор, на вулиці Златоустівській у Києві з’явився новий простір - ресторан “Далі”, де музика та гастрономія живуть в ідеальній гармонії. Як кажуть у закладі, це не просто ресторан, а місце для тих, хто хоче сповільнитися, відчути момент і почути музику так, як вона повинна звучати. Адже тут є власна вінілова бібліотека, і вдень музику можна слухати в навушниках, а ввечері - насолоджуватись живим звучанням платівок.
Меню, натхненне домашніми смаками, розробляли кухарі з Херсонщини, які пропонують три види сендвічів, п’ять сніданків - від класичної вівсянки до щедрого “неанглійського сніданку”, хумус, салати, супи, паштет з мідій та основні страви - перепілка або мідії в соусі Том Ям чи винному соусі.
Також ми писали про те, що у Києві на Подолі відкрили "українську класику" - пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці - його "прототип" вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії - але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.