На головній вулиці столиці зʼявився заклад China Hi Express, де гостей обслуговують за кілька хвилин і видають замовлення через індивідуальні комірки
Хрещатик поповнився новою цікавою локацією: днями тут запрацював China Hi Express від мережі “Китайський Привіт”. Це вже шостий “Привіт”, що працює у Києві , якщо враховувати в’єтанмський, тайський та японський. Але зовсім новий швидкий формат - із цифровими сервісами, мінімальним очікуванням та сучасною кухнею.
China Hi Express відкрився без гучних анонсів і вже приймає відвідувачів щодня з 12:00 до 22:00. Локація - поруч з метро “Хрещатик” та книгарнею-кавʼярнею “Сенс”. Заклад орієнтований на високу прохідність і створений для тих, хто хоче поїсти швидко, але смачно.
Як повідомляє The Village, новий формат, за словами Міши Кацуріна, розробили як “сучасну китайську забігайлівку” - компактну, технологічну й масштабовану. Це контраст до попередніх ресторанів мережі “Привітів”, які потребували великих інвестицій та просторих приміщень. До того ж, у Хрещатику ресторатор бачить шанс відродити дух головної вулиці Києва.
“Ми озброїлись гаслом "Make Хрещатик Great Again" і хочемо вкласти свою цеглинку у повернення вайбу модного та приємного місця”, - пояснив Кацурін у коментарі The Village.
Хоча тривалий час він ставився обережно до Хрещатику, вважаючи його складною локацією і місцем трагічних подій. Але сучасні зміни в міському просторі переконали спробувати новий підхід. І, можливо, повернути головній вулиці статус приємного та модного місця.
Щодо самого закладу, в China Hi Express усе побудовано навколо швидкості: замовлення можна зробити через застосунок, термінал або на касі. Про готовність страви повідомляють push-повідомленням, а забрати її можна зі спеціальної комірки. У застосунку також доступна знижка 20% на перше замовлення.
Меню включає як знайомі хіти мережі, так і нові позиції, адаптовані під формат експрес-кафе. Тут подають локшину, пельмені, супи, салати, десерти. Наприклад, локшина біан-біан із баклажаном коштує 229 грн, а кисло-солодка курка - 199 грн.
Є й знаменита закуска “Мадагаскарський тарган” за 99 грн, і китайські шашлички зі свининою по 69 грн Популярністю користуються також бургер бао з куркою за 199 грн і парові пельмені з креветкою та кукурудзою вартістю від 169 грн. Переважна більшість гостей замовляє їжу “з собою” - меню і формат це дозволяють.
Тестовий режим роботи триватиме ще кілька днів, після чого China Hi Express почне відкриватися з 11:00. Власники сподіваються, що новий формат приживеться не лише на Хрещатику, а й зможе масштабуватися на інші частини міста. Поки є це перша “забігайлівка” у великій мережі, створена для ритму великого міста.
Нагадаємо, раніше Інформатор розповідав, що у середмісті Києва, на вул. Липській виставлено в оренду приміщення, яке раніше займав монобар-ресторан Rezept. Він працював тут з жовтня 2020-го, а за головну "фішку" мав власний алкоголь та авторські коктейлі. Щоправда, повноцінним рестораном закладу не дозволяв стати надмалий метраж - площа головного приміщення складала лише 35 кв.м.
А ще, ми розповідали, що у центрі Києва закрився ресторан Su4ka Lubov, що відкрився менше року тому, у серпні 2024-го. Тут вдень пригощали устрицями й різотто, ввечері - наливали коктейлі, а до самого закладу пускали з домашніми тваринами. Нині приміщення з новеньким дизайнерським інтер'єром вже виставлено в оренду.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.