Попри знищення цеху, Василеві пироги запрошують містян підтримати команду просто замовленням випічки, яка поки виготовляється в обмеженому обсязі
Масштабна атака на Київ 7 вересня знищила виробництво популярної пекарні “Василеві пироги”, добре відомої киянам. Від удару “Іскандером” будівля, де понад 10 років щодня кипіла робота і смачно пахло, зруйнована вщент. Втім, вже за два дні пекарня, хоч і частково, але запрацювала, і вже можна замовити знамениті пироги, відомі хрустким тістом та великою кількістю начинки.
Ракетний удар по столиці повністю знищив виробничий цех пекарні “Василеві пироги”, повідомляють у пекарні. Приміщення, де щодня випікали десятки авторських пирогів, опинилося під завалами. Усе обладнання втрачено, а асортимент поки що довелося обмежити.
Втім, кав’ярня-пекарня на вулиці Янгеля залишилася неушкодженою і продовжує роботу. Саме тут команда організувала тимчасове виробництво, щоб зберегти хоча б частину випічки для замовлень і доставки. Усі співробітники, на щастя, живі та здорові, тож, клієнти вже можуть придбати обмежену кількість пирогів.
Засновник закладу - військовий, ветеран війни Василь Ярмолюк, який придумав не тільки бренд, а й основні рецепти пирогів та тістечок. Він разом із колективом принципово не оголошує жодних зборів чи прохань про донати. Єдиний спосіб підтримати їх сьогодні - просто замовити пиріг.
“Для нас зараз це набагато більше, ніж просто замовлення. Це ваша підтримка, яка допоможе нам втриматися на ногах і швидше відновитися. Кожен замовлений вами пиріг у ці дні, це цеглинка у відбудову нашої справи, у нашу віру, що все вдасться”, - наголошують у пекарні.
Меню “Василевих пирогів” відоме великою кількістю смаків: від класичних з м’ясом, грибами чи овочами — до рибних і сирних варіантів. Тут можна замовити кілограмовий пиріг із вершковою фореллю та шпинатом за 979 грн, соковитим лососем у винно-лимонному соусі за 966 грн, індичкою з болгарським перцем за 895 грн або навіть лососем і креветками у пікантному соусі за 1423 грн. Для любителів сиру є варіант із чотирма сирами та шпинатом за 813 гривень.
Пекарня працює в Києві з 2013 року й заслужила любов клієнтів своїм фірмовим пісочним тістом, начинками понад 62% ваги пирога та поєднанням традиційних і нових смаків. Попри втрати, команда заявляє, що вже працює над відновленням виробництва. І додає: сьогодні кожен придбаний пиріг - це ще один крок до повернення повного асортименту й відновлення пекарні.
Нагадаємо, днями Інформатор писав про засновників відомого київського ресторану “Опанас”, що опинився під загрозою знищення на 25-му році роботи. Серед них - одіозна комуністка Оксана Калєтнік та дружина архітектора-фаворита міського голови Києва, Андрія Миргородського, який був автором обидвох пішохідних містків, що їх відкривав Кличко за свою каденцію, та споруди ТРЦ під Поштовою площею.
А ще, ми писали про ресторан-нахабу ChaCha, який зайняв місце колишнього магазину "Рошен" на Хрещатику, та намагався прибудувати літній майданчик до закладу з боку Бесарабського ринку. Нині тротуар поряд із закладом розібраний, а прохід по ньому - перекритий картатою будівельною стрічкою: це створює максимальну незручність для пішоходів, що намагаються оминути заклад у "час пік".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.