Популярний заклад, що проіснував два з половиною роки, запрошує на останні побачення з бургерами та коктейлями 27 та 28 вересня
Бургери, вареники й кілька десятків версій Negroni - саме таке незвичне поєднання зробило “Зустріч” на Бесарабці помітним на гастрономічній мапі Києва. Осінній прогноз експертів, на жаль, втілюється в життя - з ринку йдуть навіть ті, хто мав свою аудиторію, репутацію та ім’я. Нині про останні вечірки оголосило кафе “Зустріч” на Великій Васильківській.
“Зустріч” біля Бессарабського ринку повідомило про закриття та запрошує гостей на фінальні дні - з бургерами, коктейлями та обіймами. На сторінці в Instagram заклад подякував відвідувачам за теплі зустрічі та підтримку, запросивши на “last call і пообіцявши, що 27-28 вересня будуть прощальні обійми, сміх і спогади. У коментарях кияни висловлюють сум, називають кафе улюбленим місцем для зустрічей, згадують перші побачення, ранкові сніданки та улюблені страви.
У коментарі для Village у закладі зазначили, що з локацією прощаються назавжди через організаційні та стратегічні причини, які не дозволили проєкту розвиватися так, як планувалося. Водночас команда підкреслює, що це не кінець, а початок нового етапу. “Зустріч” відкрилася навесні 2023 року як новий проєкт рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна - творців Mimosa Brooklyn Pizza, “Чайки” та “Автостанції”.
Формат закладу був незвичним: вареники, бургери й коктейлі Negroni стали трьома опорами меню. Напередодні відкриття “Зустрічі” засновники пояснювали це бажанням поєднати непоєднуване. І зазначали, що саме в цьому і є сутність Бесарабки.
Negroni у “Зустрічі” - це окрема історія. У меню було кілька десятків варіантів коктейлю: класичні, фруктові, ігристі та спеціальні. Наприклад, “Negroni Зустріч” - з помірною гірчинкою, балансом солодкого та пряного. “Sbagliato Negroni” мав легку ігристість, свіжу кислинку та м’який післясмак.
Серед тропічних варіантів був “Negroni Mango&Cream” - вершковий, солодко-гіркий, з манго та нотками ялівцю. А “Negroni Strawberry” поєднував полуничну солодкість, трояндову ніжність та легку винну свіжість. “Negroni Amaro” вирізнявся травʼяним ароматом, прянощами і солодким присмаком персику. Для компаній пропонували кувшин Negroni на 10 порцій - терпкий, насичений, з апельсиновою цедрою.
Бургерна частина меню включала позиції на вершкових булочках від mimosa bakery. Серед них - трюфельний бургер із гливами і сиром Фонтіна (365 грн), бургер з курячим шніцелем і спайсі-айолі (355 грн), фреш-бургер з авокадо (355 грн) і дабл-чізбургер із беконом та соусом біг-мак (365 грн). Окрім того, “Зустріч” пропонувала сніданки-конструктори, вареники з нетиповими начинками - від судака до кокоса з кремом, авторський борщ з копченою грушею, курячий паштет із вишнево-цибулевим мармеладом, пасту у вершковому соусі та салати з міні-котлетами по-київськи.
Нагадаємо, напередодні Інформатор писав, що відомий кримськотатарський блогер, мовознавець Ескендер Зова розкритикував київського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Головна проблема - паплюження народної кухні кримських татар: дослідивши спадщину цього народу, кухар заніс рецепт до своєї кулінарної "скарбнички", чомусь додавши до них у якості начинки свинину. Також блогер звернув увагу на горілку в рецепті - вона не притаманна кримському народові, оскільки він сповідує Іслам і не вживає алкоголю.
А ще, ми розповідали, які страви подавав для перших осіб країн світу й членів іноземних делегацій Клопотенко. Шеф-кухар сам розкрив таємниці про страви, що їх замовляли четверо лідерів європейських країн, що приїздили до Києва 10 травня на зустріч "Коаліції рішучих". Так, британський прем'єр Кір Стармер їв сирники, польський президент Дональд Туск - галушки, а німецький канцлер Фрідріх Мерц обрав львівський сирник.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.