Два перших заклади в рамках франшизи й проєкту Pie Spot Burger Club відкриють вже незабаром, а згодом бургерні "поїдуть" і до інших міст
У Києві стартує продаж франшизи відомої містянам "бургерної", а ще - піцерії та пирогової, Pie Spot. Анонс відкриття одразу двох закладів зробив шеф-кухар закладу, Ілля Сьомін. Два перших заклади в рамках франшизи (проєкт Pie Spot Burger Club) відкриють вже незабаром, а згодом бургерні "поїдуть" і до інших міст.
Про відкриття нових закладів Pie Spot ресторатор розповів у коментарі виданню AIN.ua. Шеф-кухар, відомий закладами Pie Spot, CHICA Poblana, Food Spot, а також KYIVKRAUT каже: франшизу запустять до кінця 2025 року, і два перших заклади вже готують до відкриття у столиці. При цьому суму інвестицій він не розголошує.
"Локації невеликі, до 80 квадратів. Літня тераса обовʼязкова", — розповів він.
Зауважимо, що Pie Spot відкрили в серпні 2025 року на Подолі, вул. Ярославська. Формат бургерної був розроблений спеціально для масштабування на умовах франшизи.
Нагадаємо, напередодні Інформатор писав, що відомий кримськотатарський блогер, мовознавець Ескендер Зова розкритикував київського шеф-кухаря Євгена Клопотенка. Головна проблема - паплюження народної кухні кримських татар: дослідивши спадщину цього народу, кухар заніс рецепт до своєї кулінарної "скарбнички", чомусь додавши до них у якості начинки свинину. Також блогер звернув увагу на горілку в рецепті - вона не притаманна кримському народові, оскільки він сповідує Іслам і не вживає алкоголю.
А ще, ми розповідали, які страви подавав для перших осіб країн світу й членів іноземних делегацій Клопотенко. Шеф-кухар сам розкрив таємниці про страви, що їх замовляли четверо лідерів європейських країн, що приїздили до Києва 10 травня на зустріч "Коаліції рішучих". Так, британський прем'єр Кір Стармер їв сирники, польський президент Дональд Туск - галушки, а німецький канцлер Фрідріх Мерц обрав львівський сирник.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.