2–3 серпня у дворі під медузою зберуться не лише топові крафтові пивоварні, а й заклади з яскравими гастрономічними ідеями - від корейських корн-догів до вишневої пасти з перцем
Цьогорічний Creative Beer Fest обіцяє стати не просто святом пива, а й гастрономічним марафоном. Протягом двох днів, 2 та 3 серпня, у дворику Creative States на вул. Князів Острозьких, 8, що відомий як “дворик під медузою”, зберуться десятки пивоварів, гастроентузіастів та музикантів. Окрема зона буде присвячена благодійним активностям на підтримку ЗСУ та відновлення ветеранів.
За інформацією організаторів, у фокусі фестивалю буде понад 15 пивних брендів. Серед них топові українські виробники: Varvar, Rebrew, Underwood, MOVA, “Правда”, “Ципа”. Не бракує і світових зірок: Ayinger з Німеччини, Hitachino з Японії, Lervig з Норвегії, Verdant з Британії та інші. Усім відвідувачам подарують фірмовий келих на 0,5 л та 400 мл пива від Spin: Beer Bar.
Але пиво без закуски - це не повне задоволення. Організатори підготували фудкорт, який заслуговує на окрему увагу. Гостей чекають стенди з курчатами гриль, UFO-бургерами, гострими соусами та корейськими стравами, які зазвичай не зустрінеш на звичайному фудкорті.
Почати дегустацію можна із закуски, яка вже входить у квиток - це сет від CS Kitchen, кухні резидентів Creative States. Тут працює команда шефа Олександра Колесникова, яка щодня готує сніданки, супи, салати та гарячі страви для гостей закладу, а на фестиваль винесе вибране меню з фіксованими стравами.
Фанатам мʼяса варто не пропустити курку гриль від Chicken Konteynered. Це поп-ап від мережі Konteyner, яка спеціалізується на крафтовому пиві, але також розробила власну гастрономічну концепцію. Це класична страва, з хрусткою скоринкою, без надлишкових спецій, але подається з конструктором гарнірів і соусів, серед яких є фреш-мʼятний йогурт, ананас-чилі та сицилійська капоната.
Ще одна гастрономічна “родзинка” - UFO-бургер та рамьон даблчіз від Street Kim. Заклад працює у стилі сеульського ринку та привозить на фестиваль корейський стрітфуд: бургери, корн-доги, корейські пельмені манду зі свининою, млинці з бобами мунг. До цього - традиційне соджу або крафтове пиво на вибір.
Для тих, хто хоче американської класики з українським відтінком - бургер-бар Doggeriz. Тут усе тримається на авторських соусах, які створюють кожен бургер унікальним. Наприклад, GRIMBURG із трюфельним соусом і смаженими грибами, SWEET DREAMS із сирною котлетою і вишневим чатні або пікантний APPALACHI з халапеньо.
Фінальний акорд - гострота від Pyre Lord. Це стенд із надгострими соусами власного виробництва: абрикосовий Hellfire Kiss з лимоном, корицею й Habanero Yellow або шоколадно-вишневий Cherry Brownie of Hell з Carolina Reaper Chocolate. Виробник вирощує всі сорти перцю сам, а рецепти вигадує для найсміливіших гурманів.
Окрім гастрономії та пива, на гостей чекає жива музика, дитяча зона, тату-стенд, майстер-класи з розпису келихів і стріт-арту, а також благодійні активності на підтримку ЗСУ та ветеранів. Квитки коштують 600 грн на один день, 900 грн - на два дні, дітям до 14 років вхід безкоштовний. У вартість квитка входить келих зі стрічкою-підвіскою, 400 мл пива, закуска від CS Kitchen, участь у майстер-класах та доступ до всіх локацій фестивалю.
Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що один з найелітніших ресторанів Києва, "Mario", що розташований неподалік від "червоного" корпуса КНУ ім. Т. Шевченка, зобов'язали демонтувати самовільно облаштовані надовбні, які полегшують паркування його VIP-клієнтам. Виконати цей припис мало б КП ШЕУ Шевченківського району, втім, комунальники від цього обов'язку самоусунулися. Посадовці виправдовуються тим, що, нібито, запитали в ресторану про дозвільні документи - та й по всьому.
Крім того, ми розповідали, що у середмісті Києва виставлено в оренду чимале приміщення ресторану "Корчма Тарас Бульба", розташоване на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Сам ресторан працював донедавна, що видно по його соцмережах, втім, він втратив певну кількість шанувальників після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Відтак, заклад української кухні, найімовірніше, буде закритий найближчим часом.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.