У Києві сьогодні небезпечно паркуватися під рекламними щитами та деревами

У Києві сьогодні небезпечно паркуватися під рекламними щитами та деревами

За прогнозом синоптиків, удень 6 липня у столиці очікуються гроза, в окремих районах град та шквали вітру 15-20 м/с. Ввели перший рівень небезпечності, жовтий. Міські служби готуються до грози. А водіїв закликають не лишати свої автівки біля рекламних щитів та під деревами.

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, передає Інформатор.

«Під час грози у разі сильного вітру слід триматися подалі від рекламних щитів та дерев, а також не паркувати поруч із ними автівки. Також фахівці рекомендують під час грози зачиняти вікна і не підходити до них, не братися за металеві вхідні двері», – нагадав Микола Поворозник.

Основні рекомендації, яких слід дотримуватись мешканцям міста під час сильного вітру:

  • усі вікна будинків щільно закрити, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти назовні;
  • якщо ви опинилися на вулиці, то триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев;
  • у разі сильного вітру сховатися у найближчому приміщенні або природному укритті;
  • уникати перебування поблизу великих дерев, особливо тополь, а також не паркувати поруч із ними автотранспорт.

«На місцях можливих підтоплень дорожньої мережі чергуватиме спецтехніка КК «Київавтодор». Загалом комунальна корпорація має 91 одиницю спецтехніки і спецзасобів для ремонту й очистки системи зливової каналізації. Зокрема, мотопомпи, гідромонітори, насосні станції. Водіїв закликають не заважати роботі гідрослужб та не паркувати авто над колодязями зливової каналізації», – зазначив Микола Поворозник.

У разі виявлення підтоплень на проїжджій частині чи тротуарах звертайтесь до диспетчерської підприємства за телефоном: 044-284-74-19. Нагадаємо, що при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами: 101 або 103. Також нагадуємо телефон КАРС «Київська служба порятунку»: 044-430-37-13.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.