Столичні ресторатори дуже тонко відчувають тренд, і вже самі додають до меню типово "чоловічі" м'ясні страви, крім того, у місті відкрилося декілька бургерних, де немає де яблоку впасти через відвідувачів
У Києві стався гастрономічний розворот: до міста повернулася мода на бургери. Ще у травні ми повідомляли, що з об'єктивних причин відвідувачами ресторанів і кафе стали передовсім дівчата й жінки, відтак, і домінували саме "жіночі" формати - цукерні та пекарні. Аж от у серці киян знайшлося місце й для типово "чоловічих" страв.
Про повернення моди на бургери повідомила керівниця компанії "Ресторанний консалтинг" Ольга Насонова на Facebook. Вона зауважила, що самі ресторатори тонко відчувають тренд, і вже почали додавати до меню закладів "важкі" м'ясні страви. Відкриваються й спеціалізовані заклади.
"А якщо одна і та ж страва повторюється в декількох закладах і її добре беруть, це вже тренд. І непоганий тренд, скажу я вам! Але модні бургери зараз зовсім не такі, як колись. Вони такі трохи кривеньки, крафтові, одразу помітно, что люди робили руками. Ідеальне зараз не в моді. А в моді насичена за смаком котлета, або дві, яскраві нехімічні соуса та не дуже товста булка. І все це готується в залі, щоб всі бачили, що такі да, не обманули, все тут робиться", - зауважила Ольга Насонова.
Фахівчиня з ресторанного бізнесу й собі порадила декілька точок, де днями якраз ласувала бургерами, чи бачила атмосферне оформлення. Це новенька бургерна Pie Spot Burger Club ресторатора Іллі Сьоміна на вул. Ярославській - "нетиповий" заклад зі стійкою та меблями з нержавійки й класичними картинами. Також це OG Burger на вул. Рейтарській ("з вайбом берлінського бару"). Бургери, каже Насонова, подають навіть у хлібній лавці "Марчук Хліб".
"Роблю висновок: шаурма всім набридла, чебуреки мабуть також сходять з дистанції, хот-доги залишились догам. Зустрічайте нову бургерну зірку", - додала фахівчиня.
Нагадаємо, днями Інформатор писав, що у Києві стартує продаж франшизи відомої містянам "бургерної", а ще - піцерії та пирогової, Pie Spot. Анонс відкриття одразу двох закладів зробив шеф-кухар закладу, Ілля Сьомін. Два перших заклади в рамках франшизи (проєкт Pie Spot Burger Club) відкриють вже незабаром, а згодом бургерні "поїдуть" і до інших міст.
А ще раніше ми розповідали, що киянам смакує паназійська кухня. Доля ресторанів із саме такою специфікою серед усіх закладів, що відкривають у Києві, досить висока. Лише у грудні 2024 року у Києві почали роботу декілька досить цікавих закладів: ми вже розповідали про "Китайський привіт" на Подолі від Міші Кацуріна. Але він не був єдиним рестораном азійської кухні, що відкрився у столиці "під ялинку".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.