У Києві у парку Муромець самовільно без документів збудували два кафе: варість ділянок складає 18 млн грн

У Києві у парку Муромець самовільно без документів збудували два кафе: варість ділянок складає 18 млн грн

Прокурори Києва вже подали до суду 2 позови про звільнення території парку «Муромець» від самовільно збудованих споруд та приведення земельних ділянок у придатний для використання стан. Вартість зазначених земельних ділянок складає 18 млн грн.

Так, територія парку «Муромець» відноситься до зон охоронюваного ландшафту та потрапляє в межі проєктного заповідання природного комплексу. Про це розповіли у прокуратурі міста Києва, передає Інформатор.

Окружна прокуратура встановила, що на території парку та на земельних ділянках, що відносяться до категорії земель природно-заповідного та водного фонду, без жодних правовстановлюючих документів звели два заклади громадського харчування.

Один з них у вигляді цілісного майнового комплексу площею понад 300 кв.м зареєстровано за товариством, інший – площею близько 90 кв.м - за приватним підприємцем.

З метою захисту інтересів територіальної громади столиці, окружна прокуратура звернулась з позовними заявами до Господарського суду міста Києва та Деснянського районного суду міста Києва щодо скасування рішень про державну реєстрацію прав власності на вказані об’єкти та зобов’язання відповідачів повернути земельні ділянки у придатному для використання стані шляхом знесення об’єктів самочинного будівництва.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.