Катування дітей у дитячому будинку на Київщині: нові подробиці жорстокості виховательки

Катування дітей у дитячому будинку на Київщині: нові подробиці жорстокості виховательки

Вже другий день в мережі обговорюють тему жорстокості у дитячому будинку на Фастівщині, де вихователька побила 9-річну дівчинку. Але під час розслідування стало відомо, що у закладі регулярно  катували дітей.

За процесуального керівництва ювенальних прокурорів Фастівської окружної прокуратури повідомлено про підозру виховательці дитячого будинку за фактом катування (ч. 1, 2 ст. 127 КК України). Про це повідомляє Інформатор з посиланням на Офіс Генерального прокурора України.

За даними слідства, підозрювана за домовленістю з опікуном виконувала обов’язки вихователя у дитячому будинку. Між жінкою та двома дітьми періодично виникали непорозуміння через недотримання, встановлених нею правил проживання.

Встановлено, що підозрювана покликала 11-річну дівчинку в одну із кімнат будинку та завдала їй не менше 25 ударів долонею в різні частини тіла. Щоб залякати інших дітей, вона також побила лозиною 9-річну вихованку будинку.

Наразі постраждалі дівчатка та ще 17 дітей, які перебували під опікою і проживали у будинку, вилучені. Вони знаходяться у лікарні, їх оглянуть медики.

Жінка затримана у порядку ст. 208 КПК України. До суду скеровано клопотання про обрання їй запобіжного заходу.

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.