У Києві припинили роботу трамваїв та тролейбусів: як курсуватиме громадський транспорт

У Києві припинили роботу трамваїв та тролейбусів: як курсуватиме громадський транспорт

Через дефіцит електроенергії міська влада ухвалила рішення щодо припинення роботи наземного електротранспорту – трамваїв та тролейбусів. На всіх маршрутах наземного електротранспорту столиці відтепер курсують автобуси.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі телеканалу «Київ», передає Інформатор.

«Через дефіцит електроенергії ми ухвалили рішення щодо припинення роботи наземного електротранспорту – трамваїв та тролейбусів. На всіх маршрутах наземного електротранспорту відтепер курсують тільки автобуси. Аби забезпечити перевезення киян на тих маршрутах, де курсували трамваї і тролейбуси, ми випустили 222 автобуси. Це додаткові 38 автобусних маршрутів на заміну тролейбусам і 17 – на заміну трамваїв», – повідомив Віталій Кличко.

Загалом сьогодні на 126 автобусних маршрутах працюють 440 автобусів. Це – весь рухомий склад автобусів, що є в столичних автопарках. Також перевезення забезпечують і приватні перевізники – на 98 маршрутах курсують загалом 846 автобусів.

Метро в Києві працює. Відкриті 50 станцій з 52. Дві станції – «Гідропарк» і «Дніпро» – тимчасово зачинені.

Нагадаємо, 20 грудня у Києві відновили роботу станцій метро «Хрещатик» та «Майдан Незалежності», які були зачинені від початку широкомасштабного вторгнення росії в Україну.

Нагадаємо, за посиланням є перелік адрес з постійно працюючими:

Всі новини на тему електроенергії та у Києві та країні за тегом – Відключення світла.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.