Монобанк та Приватбанк підняли картковий курс валют: що це значить

Монобанк та Приватбанк підняли картковий курс валют: що це значить

В середу, 6 липня, Монобанк вслід за Приватбанком підняв картковий курс валют. Тепер, якщо гривневою карткою розраховуватися за кордоном або зніматиме долар у банкоматах, то конвертація відбуватиметься за новим курсом продажів плюс 2% комісії за конвертацію.

Ще з 21 травня цього року Нацбанк скасував обмеження на встановлення курсу. ПриватБанк з 6 липня встановлює ринковий курс обміну валюти. Про це йдеться у повідомленні банку, передає Інформатор.

«У першу чергу, це стосується курсів конвертації за картками: зняття готівки та перекази в гривні в Україні з валютних карток, а також всі види операцій за кордоном у валюті з використанням гривневих карток», — повідомили у ПриватБанку.

Також, фінансова установа встановлює єдині курси обміну валют для оплат картками та купівлі-продажу готівкової валюти у своїх відділеннях. У банку це пояснили ситуацією на ринку та документами Нацбанку.

Також, користувачі Monobank помітили, що курс валют змінився і для них. Курс гривні за картковими операціями в банку на сьогоднішній день встановлено на рівні 35,00 – 35,45 грн за долар та 35,9 – 36,63 грн за євро.

Інформатор Гроші писав, що з 21 травня цього року Нацбанк скасував обмеження на встановлення курсу, за яким банки продають готівкову валюту. До цього курс не мав відхилятися від офіційного більш ніж на 10%.

«Зняття обмежень на встановлення курсів, за якими банки продають валюту населенню, поліпшить умови роботи легальних суб’єктів ринку. Це сприятиме посиленню конкуренції, підвищенню ліквідності легального сегмента та зменшенню обсягу нелегальних операцій. Усе це зробить валютний ринок стійкішим та сприятиме зниженню амплітуди курсових коливань у його готівковому сегменті», – зазначив у травні заступник Голови НБУ Юрій Гелетій.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Олена Скобцева

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.