Восьминоги, тюлька та канабіс: у центрі Києва відкрилася Пивальня від харків’ян

До крафтового пива тут пропонують нестандартну їжу, для розваг - окреме приміщення з PlayStation, і завжди раді відвідувачам з домашніми улюбленцями

ресторан пиво тварини
Заклад є pet-friendly - сюди можна приходити з тваринами, і комфортне середовище забезпечено всім гостям

У центрі Києва на Саксаганського відкрилася “Пивальня” з крафтом, PlayStation і попкорном з восьминога. У барі з харківським корінням розливне крафтове пиво подають із закусками, що більше схожі на витвори гастрономічної фантазії, ніж на класичні снеки під пінне. Заклад відкрився на вулиці Саксаганського, 112-А, за кілька хвилин пішки від цирку та вокзалу.

Про початок роботи бару його команда повідомила на своїй сторінці в Instagram. Проєкт започаткувала сімейна пара - Катерина та Дмитро Шашкови. У 2023 році вони відкрили бар у рідному Харкові, а тепер перевезли його до столиці. Частину прибутку заклад щотижня передає на благодійність.

Усередині - інтер’єр у стилі лофт з графіті на цегляних стінах, дві зали - одна із баром, друга з кухнею та окрема кімната з ігровою приставкою. Бар працює щодня з 11:00 до 23:00 та є pet-friendly: сюди можна приходити з тваринами. В основі концепції - розливне крафтове пиво, серед якого є класичні лагери, IPA, стаути, томатний Pomidori Ale і навіть ель з ароматом канабісу. Ціни за келих 0,4 л - від 120 до 150 грн.

До пива тут пропонують справді нестандартну їжу. У меню - трюфельний тартар із буряковими чіпсами, хрусти з солодового хліба з мізками, смореброди з тюлькою та фореллю, крафтова ферментація з кімчі та гарбузом, “хрумка галушка” у стилі корндога, а також попкорн з бейбі-восьминога. Основні страви - це авторські бургери з подвійною яловичиною, фермерською тилапією або креветковими котлетами. Є курка в пивному клярі, імбирні крильця в азійському стилі, салати з трюфельним лабне та шрімпкейком.

На Поділ припливли смажені карасі, а на Берестейському проспекті відкрили харківський заклад "Япіко"

Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у Києві на Подолі днями відкрили "українську класику" - пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці - його "прототип" вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії - але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.

У Києві 22 лютого вже офіційно відкрився перший столичний ресторан харківської мережі “Япіко”. Заклад працює на Берестейському проспект, 45, в меню - суші, роли, сети, понад 40 видів піци, класичні та суші-бургери. Протестувати улюблені страви можна вже зараз у ресторані, який працює в тестовому режимі, або замовивши доставку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити