У Пирогові частуватимуть кулішем, білим борщем і галушками за старовинними рецептами

Фестиваль Жива культура - живий світ відкриє для киян смакову спадщину України через автентичні страви, майстер-класи та лекцію про півтисячолітню історію борщу

ресторани їжа борщ Пирогово
Окрема увага буде присвячена страві, без якої неможливо уявити українську кухню - зустріч біля музейної печі "Пролісок"

У ці вихідні, 6 та 7 вересня, Співоче поле в Пирогов накриє запах свіжого кулішу й гарячих пампушок з часником. Фестиваль “Жива культура - живий світ” об’єднає гастрономію з українськими традиціями та ремеслами. А головний акцент зроблять на кухні, що поєднує різні регіони та століття.

6-7 вересня у Національному музеї народної архітектури та побуту України відбудеться фестиваль “Жива культура – живий світ”, повідомляють організатори. Найбільший інтерес він викличе у гурманів: киян запрошують не лише спробувати, а й власноруч приготувати традиційні страви, які пережили віки. Дегустації та майстер-класи триватимуть з 11:00 до 14:00 в суботу та неділю, в межах програми “Кулінарна спадщина України – смак живої культури”.

Біля музейної печі “Пролісок” господині та експертки зберуть відвідувачів, аби навчити готувати козацький куліш з Одещини та автентичний “білий борщ” від майстрів із Житомирщини. Тут же відбудеться майстер-клас із випікання пампушок від кулінарної дослідниці Ірини Руднєвської та музейних господинь Тетяни Карандеєвої й Галини Вітюк. А справжнім подарунком для гостей стане дегустація полтавських галушок за давнім рецептом із книги “Старосвітська кухня України”.

Окремо на фестивалі присвятять увагу страві, без якої неможливо уявити українську кухню. Лекція “500-річна історія українського борщу” розкриє не лише секрети приготування, а й розповість про шлях цієї страви від перших згадок у хроніках до включення до списку нематеріальної спадщини ЮНЕСКО. Лектори Вадим Назаренко та Олена Романенко проведуть гостей крізь сторіччя, показавши, як борщ об’єднує регіони і родини.

Звісно, крім кулінарії, відвідувачі зможуть зануритися і в інші аспекти нематеріальної спадщини. У програмі - лекції про бортництво та покриття хат соломою й очеретом, ярмарок майстрів і тематичні експозиції. Фестиваль триватиме впродовж двох днів, з 11:00 до 18:00, вартість вхідного квитка – 150 грн.

Як ресторан-нахаба ChaCha ледь не вкрав тротуар у киян, і що за одіозні постаті є серед засновників "Опанаса"

Нагадаємо, днями Інформатор писав про засновників відомого київського ресторану “Опанас”, що опинився під загрозою знищення на 25-му році роботи. Серед них - одіозна комуністка Оксана Калєтнік та дружина архітектора-фаворита міського голови Києва, Андрія Миргородського, який був автором обидвох пішохідних містків, що їх відкривав Кличко за свою каденцію, та споруди ТРЦ під Поштовою площею.

А ще, ми писали про ресторан-нахабу ChaCha, який зайняв місце колишнього магазину "Рошен" на Хрещатику, та намагався прибудувати літній майданчик до закладу з боку Бесарабського ринку. Нині тротуар поряд із закладом розібраний, а прохід по ньому - перекритий картатою будівельною стрічкою: це створює максимальну незручність для пішоходів, що намагаються оминути заклад у "час пік".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити