Траторія Качо е пепе, що пропонує базові страви, працює на місці бістро Tachinomi, яке закрилося цієї весни
У просторі з люстрами, ліпниною і десятками керамічних тарілок на стінах тепер подають спагетті качо е пепе, тірамісу та італійські коктейлі. Азійська кухня на Великій Васильківській, 29 змінилася на італійську. Тепер “Ресторани Купера” зробили ставку на зрозумілу і просту їжу, але без компромісів у якості.
Про це повідомляє Українська асоціація торговельних центрів із посиланням на Village. Траторія “Качо е Пепе” є першим італійським проєктром у портфелі Алекс Купера, до якого входять Kyiv Food Market, “Молодість”, Shalom та інші гастрономічні ініціативи. Формат - італійське кафе без зайвої помпезності, із фокусом на базові страви, простий сервіс і сімейну атмосферу.
Новий заклад відкрили у приміщенні, де до квітня 2025 року працювало азійське бістро Tachinomi. Його закрили після дев’яти місяців роботи, попри симпатію постійних гостей. Як пояснював Купер, проєкт не мав простору для розвитку, а формат азійської кухні не відповідав його експертизі.
Інтер’єр у "Качо е Пепе" залишає елементи старої ліпнини, доповнені класичними люстрами, арковими вікнами та стіною, викладеною кількома десятками дефектних білих тарілок від бренду Sholomitska. У кафе - два поверхи та літня тераса, разом близько 150 місць. Столи накриті червоно-білими картатими скатертинами, а формат обслуговування - без форми, з рівним, неформальним сервісом.
Назву заклад отримав на честь найпростішої італійської пасти - качо е пепе. Це страва з римськими коренями, яка складається лише з трьох інгредієнтів: пасти, сиру пекоріно романо та чорного перцю. Від карбонари качо е пепе відрізняється відсутністю яєць та бекону, замість складного соусу тут усе тримається на правильному змішуванні гарячої води з тертим сиром і перцем, що вимагає високої кулінарної техніки. Як пояснює Купер, просте найважче зробити бездоганно.
У меню близько 10-15 позицій, які команда прагне довести до стабільного і зрозумілого стандарту. Основні страви коштують близько 400 грн, наприклад, паста качо е пепе - 295 грн, лазанья з рагу з ребер - 395 грн, а курча з молодою картоплею - 375 грн. Серед закусок - тартар за 450 грн, панцанелла за 380 грн і брускетта із сардинами за 195 грн.
На десерт подають панакоту (255 грн) або тірамісу (285 грн), а в барній карті - лімонади по 120 грн і вино на келих за дуже різними цінами. Наприклад, келих ігристого Prosecco обійдеться у 160 грн, а келих тосканського червоного Guidalberto - вже у 730 грн. Загалом барна карта включає класичні італійські коктейлі та добірку вин з європейським фокусом.
Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про те, що київська влада "узаконила" надземний нерегульований перехід, зроблений на вулиці Січових Стрільців до елітного ресторану La Maison (колишній "Аляска"). Тепер на ньому обладнали острівець безпеки, хоч сам перехід і був зроблений незаконно, представниками ресторану в обхід регламентних процедур і обговорення з громадськістю. Вони намалювали розмітку через проїжджу частину ще у березні 2024-го, домовившись з патрульною поліцією.
Також ми розповідали, що грузинський ресторан ChaCha, який зайняв місце колишнього магазину "Рошен" на Хрещатику, намагався прибудувати літній майданчик до закладу з боку Бесарабського ринку. Нині тротуар поряд із закладом розібраний, а прохід по ньому - перекритий картатою будівельною стрічкою: це створює максимальну незручність для пішоходів, що намагаються оминути заклад у "годину пік".
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.