Доступ до укриттів державних та приватних приміщень Києві мусить бути цілодобовим, - Кличко

Доступ до укриттів державних та приватних приміщень Києві мусить бути цілодобовим, - Кличко

У п'ятницю, 2 червня, у Києві провели засідання столичної постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На ній обговорили питання координації дій всіх служб щодо забезпечення роботи і доступу до укриттів у Києві.

На засіданні ухвалили рішення про цілодобовий доступ до укриттів. Це рішення обов’язкове до виконання всім установам і закладам. Також до контролю за доступом буде долучена громадськість. Усі небайдужі можуть доєднатися і стати інспекторами громадського контролю. Звертатися потрібно до Департаменту муніципальної безпеки. Про це повідомили в КМДА, передає Інформатор.

«Патрульна поліція, і ми за це вдячні, допоможе перевіряти доступність укриттів під час повітряної тривоги в комендантську годину. Також Київрада на найближчому позачерговому засіданні, яке відбудеться 8 червня, звернеться до парламенту. Щодо встановлення відповідальності, в тому числі, приватних власників приміщень укриттів, – за недопуск людей та неналежну роботу укриттів. Хочу звернутися до мешканців столиці. Ворог зараз обстрілює столицю балістичними ракетами. Коли тривога може пролунати за лічені хвилини. Якщо ви розумієте, що так швидко не дійдете до укриття, дотримуйтеся правила двох стін у помешканні», – зазначив Віталій Кличко.

Він підкреслив, що столична влада посилює контроль за роботою укриттів. Також продовжує дбати про життєзабезпечення столиці. Підтримувати місто в належному стані. І навіть в умовах воєнного стану, робити столицю гарним і комфортним містом.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.