Куди піти у Києві: де побачити унікальний виставковий проєкт «Історія у склі»

Куди піти у Києві: де побачити унікальний виставковий проєкт «Історія у склі»

Із 21 квітня до 7 липня в Музеї історії міста Києва триватиме унікальний виставковий проєкт «Історія у склі». У сюжетах київського побуту представлять історію застосування скляної тари у фармацевтичній галузі, парфумерній справі, розливі рідин різного призначення.

Про це повідомляє Музейно-виставковий центр  Музею історії міста Києва, передає Інформатор.

Джерелом натхнення для створення виставки стала колекція скляного тарного посуду, фундатором якої є відомий київський археолог, кандидат історичних наук, завідувач науково-дослідного сектору археології Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Сергій Тараненко. Ця збірка була передана до фондів Музею історії міста Києва.

Тематичні розповіді збагачують унікальні зразки скляної тари та посуду, надані партнерами виставки (фармацевтичною компанією, найбільшим українським виробником напоїв і брендом крафтового пива), інтер’єри шинку, будуару, їдальні ХІХ ст. Колаборація з Аптекою-музеєм у Києві дозволила у просторі виставки розмістити реконструйовану в найменших деталях аптеку XVIII ст.

Одним із найдивовижніших експонатів організатори називають фрагмент скляного черевичка для розтягування шкіряного взуття.

Особливе місце на виставці займають косметичні засоби та парфуми. Найдивовижніші флакони з ароматами відомих французьких брендів становлять важливу та надзвичайно цікаву частину «Історії у склі». Завдяки партнеру проєкту, відомому парфумеру Богданові Зубченку відвідувачі зможуть ознайомитися з особливими запахами, зокрема авторським «ALEA 89 ANNE DE KIEV», натхненним постаттю київської княжни.

Де: вул. Б. Хмельницького, 7, Музейно-виставковий центр  Музею історії міста Києва.

Графік роботи: середа–неділя із 12:00 до 19:00; понеділок-вівторок – вихідні. Каса працює з 12:00 до 18:30.

Куди піти у Києві: де побачити унікальний виставковий проєкт «Історія у склі» 1
Куди піти у Києві: де побачити унікальний виставковий проєкт «Історія у склі» 2
Куди піти у Києві: де побачити унікальний виставковий проєкт «Історія у склі» 3

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.