У Києві адвокатка та рієлторка продали чужу квартиру за 6 мільйонів

У Києві адвокатка та рієлторка продали чужу квартиру за 6 мільйонів

Аферисток, які обманним шляхом провернули продаж чужого майна, затримали та вже повідомили про підозру. Слідчі провели 15 обшуків, у ході яких виявили та вилучили мобільні телефони, правовстановлюючі документи та гроші. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

У серпні минулого року співробітники карного розшуку викрили незаконну діяльність аферисток. Тоді, слідчі розпочали два кримінальних провадження відносно спільниць. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Зловмисниці незаконно заволоділи правом власності на нерухоме майно. Для реалізації спільної злочинної схеми рієлторка та адвокатка підшукали об’єкт нерухомого майна – квартиру на Кловському узвозі, яка відповідно до свідоцтва про право власності належить киянину та протягом тривалого часу ніким не використовувалась.

З метою приховування своєї причетності до вчинення кримінального правопорушення та нібито добросовісного набуття вказаного об’єкту нерухомості, підшукали підставних осіб, на яких оформили необхідні документи для продажу.

Також зловмисниці підробили свідоцтво про право власності на оселю та згідно з договором купівлі-продажу продали квартиру за 6 201 000 гривень. Слідчі провели 15 обшуків, у ході яких виявили та вилучили мобільні телефони, правовстановлюючі документи та гроші.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 – шахрайство, та ч. 3 ст. 358 - підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів Кримінального кодексу України. За процесуального керівництва Київської міської та Шевченківської окружної прокуратури міста Києва слідчі повідомили спільницям про підозру.

Слідчі завершили розслідування та обвинувальний акт разом із матеріалами кримінального провадження скерували до Шевченківського районного суду міста Києва для розгляду справи по суті. Їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У Києві адвокатка та рієлторка продали чужу квартиру за 6 мільйонів 1
У Києві адвокатка та рієлторка продали чужу квартиру за 6 мільйонів 2

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.