У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо

У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо

Київські оперативники затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну. Правоохоронці провели 42 обшуки та вилучили наркотиків на суму близько 4 000 000 гривень. Чотирнадцятьом фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Злочинну групу затримали за збут кокаїну у столиці та області. Передає Інформатор з посиланням на поліцію Києва.

Правоохоронці провели 12 етапів оперативних закупок наркотиків та 42 обшуки за місцями мешкання та у автомобілях фігурантів.

Під час спеціальної поліцейської операції були задіяні понад 100 правоохоронців, серед яких спецпризначенці, кінологи та співробітники сектору кримінального аналізу. У ході слідчих дій у столиці та Київській області виявили та вилучили понад пів кілограма кокаїну, зброю, 54 тисячі доларів США, 3 тисячі євро, 160 тисяч гривень, чорнові записи та ювелірні вироби.

Як розповіли правоохоронці, до організованої злочинної групи входило 14 осіб – два організатори, виконавці та особи, які працювали так званими водіями – розвозили та збували наркотики. Усіх членів злочинної групи затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Сума вилучених наркотиків за цінами «чорного» ринку становить близько 4 000 000 гривень.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів. Слідчі повідомили затриманим про підозру.

Крім того до суду будуть направлені кримінальні провадження за ст. 28, ст. 255 - створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній та ч. 3 ст. 307 Кримінального кодексу України. Санкція найбільш тяжкої статті передбачає до дванадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна.

У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо 1
У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо 2
У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо 3
У Києві затримали найбільшу організовану злочинну групу за збут кокаїну: що відомо 4

Всі новини про ДТП та інші порушення законів читайте в розділі— ТРЕШ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.