Кабмін планує звільнити з посади Київської ОДА Олексія Кулебу

Кабмін планує звільнити з посади Київської ОДА Олексія Кулебу

У вівторок, 24 січня, на засіданні Кабінету міністрів розглянуть звільнення 5 голів обласних державних адміністрацій. Серед них - і очільник Київської ОДА Олексій Кулеба.

Це стало відомо з переліку кадрових питань, внесених до розгляду урядом. Про це повідомляє Інформатор з посиланням на УП.

Йдеться про голів Дніпропетровської (Валентин Резніченко) Запорізької (Олександр Старух), Київської (Олексій Кулеба), Сумської (Дмитро Живицький) та Херсонської (Ярослав Янушевич) обладміністрацій.

Кабмін планує звільнити з посади Київської ОДА Олексія Кулебу 1

За даними УП, Резніченко подав заяву на звільнення сам, щодо інших голів ОВА йдеться про звільнення за угодою сторін. Також має розглядатися питання звільнення кількох заступників міністрів, зокрема - фігуранта продовольчого скандалу в Міноборони - В'ячеслава Шаповалова, який подав у відставку.

Напередодні стало відомо, що Тимошенко написав заяву на звільнення. За даними УП, замість Тимошенка на посаду планують призначити голову військової адміністрації Київської області Олексія Кулебу. Крім того, співрозмовники УП зазначали, що у відставку підуть глави ВЦА Сумської, Дніпропетровської, Запорізької і Херсонської областей. Указ про звільнення Тимошенка з'явився вранці 24 січня.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.