У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією»

У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією»

Громадська організація КримSOS представляє виставку «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією», яка триває в кав’ярні TAKAVA з 20 по 31 січня 2023 року.

Виставка складається з десяти ілюстрацій про майже 9 років життя Криму під російською окупацією. Вони демонструють порушення прав людини на півострові, злочини росії та їхні наслідки, мирний спротив людей та єдність Криму з материковою Україною. Передає Інформатор.

Агресія росії проти України розпочалася саме з окупації Криму 24 лютого 2014 року. За 9 років росія систематично переслідує та викрадає невинних людей, знищує унікальну кримську природу, колонізує та стирає ідентичність, перетворює півострів на військову базу. Попри жорстку політику окупантів люди в Криму продовжують чинити спротив і чекають на возз’єднання півострова та материкової України.

«Виставка є нагадуванням: «З Криму все почалося, ним усе й завершиться» та що без деокупації Криму злочини росії на території України не припиняться» — зазначив Голова правління КримSOS Олексій Тільненко.

Виставка проводиться в межах артпроєкту «U(CRIME)A», створеного в колаборації з ілюстраторкою Іриною Вале за підтримки платформи ARTIф. 

Адреса TAKAVA: Київ, вул. Велика Васильківська, 1–3 (Бессарабська площа).

У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією» 1
У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією» 2
У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією» 3
У Києві проходить виставка «U(CRIME)A. Крим під російською окупацією» 4

Всі новини про музеї, виставки та події в рубриці — Куди піти в Києві.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.