Імплантація зубів: міфи, в які не варто вірити

Імплантація зубів: міфи, в які не варто вірити

Найбільш надійним, ефективним та довговічним способом відновлення зубного ряду є імплантація зубів. Однак, попри широке використання цієї технології відновлення зубного ряду у всьому світі, навколо цієї процедури все ще обертається безліч міфів, про які ми зараз і поговоримо.

Імплантація зубів: міфи, в які не варто вірити 1

Імплантація – це…

Боляче

Міф чистої води. 

Перед початком процедури стоматолог робить пацієнту укол анестетика чи використовує наркоз. Тому встановлення імплантату – це не болючіше, ніж вилікувати карієс.

Більш того, деякі пацієнти відмічають, що сам процес вживлення імпланта майже не відрізняється по відчуттях від встановлення звичайної фотополімерної пломби та займає приблизно такий же проміжок часу.

Імплантація зубів: міфи, в які не варто вірити 2

Довго

Частково це правда.

Найчастіше, імплантація проводиться у три етапи:

  • хірургічний, який має на увазі синус-ліфтинг (нарощування кісткової тканини при недостатній її кількості, якщо це необхідно для конкретного випадку);
  • встановлення титанового штифта (кореня);
  • встановлення абатменту та коронки. 

Для приживлення титанового штифта потрібен деякий час – від 3 до 6 місяців. Сама ж процедура встановлення коронки на штифт займає менше 60 хвилин.

Як бачите, сам процес встановлення коронки на імплант в стоматології в Києві не займає багато часу. А от приживлення штучного кореня — тут доведеться почекати.

Великий ризик відторгнення

Згідно зі статистикою, відторгнення імплантатів спостерігається у 1 людини зі 100, що не можна назвати критичним показником. 

Щодо довговічності коронок, скажімо, що термін їх експлуатації становить близько 10 років і лише у 5% випадків такі вироби потребують дострокової заміни.

Імплантація зубів: міфи, в які не варто вірити 3

Гірше, ніж мостоподібні конструкції

Мостоподібні конструкції не надають належного навантаження на кісткову тканину там, де відсутні зуби, що призводить до зменшення об'єму кістки вже через кілька років. Як наслідок, потрапляння їжі під протез та дискомфортні відчуття.

При встановленні імплантів такі проблеми відсутні, оскільки вони повністю замінюють собою відсутній зуб.

Безліч протипоказань

Для виготовлення імплантатів використовуються спеціальні гіпоалергенні матеріали, тому проводити дану процедуру можна будь-якому пацієнтові, який досяг статево зрілого віку.

Виняток — люди, які страждають на психічні розлади, мають онкологічні або інфекційні захворювання.

Дорого

На жаль, це міф. 

Вартість імплантатів досить висока. Особливо це стосується виробів від відомих світових брендів (наприклад, швейцарські імпланти Straumann).

Але якщо не гнатися за брендами, то вартість імплантації буде значно меншої, а послуга — доступнішою для більшого кола людей. Наприклад, можна розглянути українського виробника Bauer’s Implants.

Однак існують і бюджетні моделі імплантатів, які пройшли всі необхідні випробування та мають відповідний сертифікат.

Сподіваємося, що після прочитання цієї статті ви зміните свою думку про процедуру імплантації. Якщо ж у вас залишилися питання, зверніться за консультацією до фахівців стоматології, які нададуть всю інформацію, що вас цікавить, і запишуть на прийом до лікаря.

Рекламний матеріал

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.