На Київщині чоловік здавав окупантам учасників місцевої самооборони: який вирок суду за держзраду

На Київщині чоловік здавав окупантам учасників місцевої самооборони: який вирок суду за держзраду

Під час окупації мешканець села Перемога Броварського району Київської області здавав дані про місцевих захисників російськім військовим.

За публічного обвинувачення Київської обласної прокуратури суд визнав винним та засудив до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна мешканця Київщини за фактом державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Передає Інформатор з посиланням на прокуратуру Києва.

Прокурори у суді довели, що чоловік на початку збройної агресії РФ разом з іншими мешканцями села Перемога Броварського району Київської області створили загін самооборони. Після окупації населеного пункту, він перейшов на бік ворога та повідомив російським військовослужбовцям про 5 односельчан з місцевої самооборони. Також вказав загарбникам організатора загону, зазначивши, що саме він надавав вказівки самооборонівцям про методи знищення російської військової техніки.

В подальшому окупанти взяли цих осіб у полон. Одягнули їм на голови шапки так, щоб вони закривали обличчя, поставили їх до паркану зі зв’язаними за спиною руками та стріляли в їх сторону імітуючи страту. Всіх полонених тримали під вартою до звільнення села.

На Київщині чоловік здавав окупантам учасників місцевої самооборони: який вирок суду за держзраду 1
На Київщині чоловік здавав окупантам учасників місцевої самооборони: який вирок суду за держзраду 2

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.