«Коли закінчаться війни»: Freel і Jamala презентували новий сингл та арт-відео

«Коли закінчаться війни»: Freel і Jamala презентували новий сингл та арт-відео

На світовій мапі зафіксовано майже три десятки воєнних конфліктів. Кожен із них  кровоточить новинами про вбивства та зламані життя. І скільки б разів людство не повторювало «Ніколи знову», на жаль, історія йде по колу навкруги нас просто зараз. 

Повномасштабне вторгнення росії в Україну триває понад пів року, і, попри кожну нову рану, країна продовжує битися за свою Незалежність і суверенну територію. Від фронту ця боротьба простягнулася в усі сфери життя. Передає Інформатор

Спільна робота реп-артиста Freel і співачки й сонграйтерки Jamala «Коли закінчаться війни» – історія про людей, які невтомно та щодня продовжують боротися за свою країну. 

«Це пісня про всіх нас: вільних, незламних, непереможних. Вона про тих, що першими виходять на Майдан, коли коїться несправедливість, про тих, кого я зустрічаю під судами з плакатами в руках, про тих, хто боронить країну на передовій або в тилу. Це пісня про той самий день, коли ми переможемо, а росія припинить свої загарбницькі війни, яких у неї чимало», — Freel. 

Дует Jamala та Freel народився восени 2021 року. Тоді, через тривожні новини, напруга в суспільстві вже почала зростати, проте сингл не був заздалегідь спланованою роботою. Артисти випадково зустрілись на студії, де Freel працював над новою піснею, а Jamala миттєво доповнила її. Це трапилось майже випадково і не було зрозуміло чи отримає такий дует продовження. 

Наступного разу артисти зустрілись вже, коли в країні вже йшла повномасштабна війна, адже зрозуміли, що та сама пісня наразі стала актуальною як ніколи. Тоді  ж розпочалась робота над артвідео синглу,  над яким працювала ілюстраторка Марія Оз. В аудіовізуальному сенсі «Коли закінчаться війни» — це  відбиток переживань усього українського народу за пів року війни.

«Одного дня ми прокинемося від голосу рідних зі словами «Ми перемогли, війна закінчилася», знаю, це станеться. Ця війна закінчиться на нашу користь, тому що ми бємося з своїх. За свій дім», — Jamala, співачка й авторка пісень, володарка «Нагороди за визначне лідерство артиста» від «Атлантичної ради» у 2022 році. 

Відсьогодні трек «Коли закінчаться війни» доступний для прослуховування на всіх стримінгових сервісах. 

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.