З Києва почав курсувати ще один оновлений двоповерховий поїзд Skoda: маршрути та графік курсувань

З Києва почав курсувати ще один оновлений двоповерховий поїзд Skoda: маршрути та графік курсувань

Укрзалізниця завершила реконструкцію та випустила на маршрут другий двоповерховий поїзд Skoda. З 23 серпня 2022 року в тестовому режимі поїзд курсуватиме на маршруті Київ — Рівне — Луцьк. Це буде перший швидкісний маршрут, який з’єднає Рівне та Луцьк зі столицею України.

Передає Інформатор з посиланням на УЗ.

З Києва поїзд №755/756 Київ — Луцьк — Київ вирушатиме щодня, крім середи, о 07:25, прибуватиме в Рівне об 11:54 та до Луцька о 13:12. У зворотному напрямку поїзд теж курсуватиме щодня, крім середи. Вирушатиме з Луцька о 15:20, з Рівного о 16:25 та прибуватиме до Києва о 20:42.

«Це вже другий двоповерховий електропоїзд Skoda, який ми відремонтували та повернули на маршрут. До цього ці поїзди п’ять років не експлуатувалися, оскільки потребували значного ремонту. Та я вірю, що такі поїзди не повинні простоювати під забором, адже це понад 40 тис. додаткових комфортних місць для пасажирів щомісяця», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

Ремонт шестивагонного електропоїзда чеського виробництва Skoda здійснювався на ПрАТ «Київський електровагоноремонтний завод» АТ «Укрзалізниця».

Також до ремонту поїзда була залучена чеська компанія-виробник. Зокрема, чеські фахівці виконали ремонт моторних візків, гальмівного обладнання та інших вузлів електропоїзда.

Виконано ремонт екіпажної частини поїзда, гальмівного обладнання, всіх систем життєзабезпечення поїзда. Також оновили інтер’єр: замінили покриття підлоги, перетягнули крісла, замінили вікна, відновили лакофарбове покриття внутрішніх панелей та провели багато інших робіт.

Поїзд обладнаний розетками з USB-роз’ємами для кожного пасажира, сповивальними столиками в головних вагонах, пандусами та місцями для перевезення людей з інвалідністю, тримачами для велосипедів, системами відеоспостереження, кондиціювання, вентиляції, пожежної сигналізації та пожежогасіння, вакуумними туалетами. Також у поїзді є кафе, онлайн-бібліотека та QR-коди для зворотного зв'язку щодо якості перевезень.

Нагадаємо, у грудні 2021 року перший поїзд вийшов з ремонту на КЕВРЗ та був запущений маршрутом до Львова. Наразі він курсує зі столиці до Чернігова та Вінниці.

Довідково: 2 поїзди Skoda EJ675 було придбано перед чемпіонатом з футболу Євро-2012. Відтоді їх повноцінний капітальний ремонт не проводився. Зазначені електропоїзди є двосистемними (курсують електрифікованими дільницями на постійному та змінному струмі), кожен складається з 6 двоповерхових вагонів і має 636 місць, з них 46 — першого класу, 590 — другого. Електропоїзд розрахований на експлуатацію зі швидкістю до 160 км/год.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.