У Києві затримали жінку, яка передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці

У Києві затримали жінку, яка передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці

Жінка протягом трьох місяців здирала та передавала спецслужбам рф інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області.

Жінці повідомили про підозру у вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Передає Інформатор за даними прокуратури Києва.

За даними слідства, з березня по червень 2022 року мешканка Києва, діючи на завдання представників спецслужб РФ, збирала інформацію про місця розташування військової техніки ЗСУ, блокпостів тероборони, об’єктів критичної інфраструктури, цивільних та військових об’єктів у м. Києві та Київській області.

Зібрану інформацію, а також фото об’єктів та координати їх розташування підозрювана передавала своїм кураторам через мобільні додатки для спілкування.

Під час обшуку за місцем проживання підозрюваної вилучено мобільний телефон, комп’ютерну техніку, флеш-носії, записники, сім-карти та банківські картки.

У Києві затримали жінку, яка передавала ворогу координати для ракетних ударів по столиці 1

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.