У Києві викрили підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби

У Києві викрили підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби

СБУ нейтралізовала злочинну групу, яка займалась незаконним переправленням за кордон українських громадян призовного віку.

Зловмисники пропонували своїм клієнтам підроблені посвідчення військовозобов’язаних та довідки про непридатність до військової служби. Повідомляє Інформатор з посиланням на СБУ України.

Для серійного виготовлення підробок учасники схеми використовували типографський цех афілійованої комерційної структури. Пакет фальшивих документів вони оцінювали у розмірі від 800 до 2 тис дол, в залежності від термінів їх оформлення.

Встановлено, що протиправну діяльність організували двоє мешканців столиці. Для пошуку клієнтів вони створили спеціалізовану інтернет-платформу, де пропонували свої «послуги». Розрахунок за них отримували на власні банківські картки, а підробки відправляли «замовникам» через сервіси поштового зв’язку. Обом організаторам схеми повідомлено про підозру.

У Києві викрили підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби 1
У Києві викрили підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби 2
У Києві викрили підпільну «типографію», де підробляли довідки про непридатність до військової служби 3

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.