У Києві з’явилася великодня паска з CBD: святість із легким післясмаком гедонізму

До складу святкового десерту входить речовина, що отримують з конопель, втім, вона не викликає ейфорії, проте може знизити тривожність

паска ресторан Великодень
Незвична для кондитерських виробів речовина покликана додати спокою тим, хто куштуватиме паску

Концептуальний музичний бар Hram, що розташований у центрі Києва, представив паску, яка поєднує традицію з новим рівнем розслаблення. Великодній десерт із канабідіолом (CBD) отримав назву Mary Jane. І відразу викликав доволі суперечливі відгуки киян - від захоплення до звинувачень у маніпулюванні релігійними сенсами.

Про появу “першої в світі” паски з CBD бар Hram повідомив на своїй сторінці в Instagram. Зазначається, що вага паски “Mary Jane” становить 710 грамів, вартість - 1300 грн. Її можна придбати не лише на місці, а й замовити доставку.

“Ванільна ніжність, просочена вершковим кремом, білим шоколадом і цитрусовими цукатами. Класична святість, але з легким гріховним післясмаком”, - так описують паску в барі й додають, що СBD у її складі покликаний додати спокою, а смак самого десерту — блаженства.

Невідомо про весь світ, але, напевно, це перша великодня паска з додаванням канабідіолу в Києві. Придбати її можна виключно у Hram - закладі, який називає себе “храмом гедонізму”. Бар розташований у діловому центрі столиці поряд із Палацом Спорту та Площею Українських Героїв. У компактному просторі на 400 кв м одночасно працюють три бари — це дозволяє гостям вільно переміщатися між різними зонами з напоями та власною атмосферою, не виходячи за межі закладу.

Щодо CBD, тобто, канабідіола, це речовина, яку отримують із конопель, в Україні з 2021 року дозволено легальне ввезення ізоляту CBD. На відміну від інших канабіноїдів, він не має наркотичного ефекту, не змінює свідомість і часто використовується у світі для зниження болю, тривожності та роздратування. Попри легалізацію, в Україні CBD-продукти досі залишаються екзотикою - і така паска, безумовно, стане новим предметом розмов, що вже підтверджують коментарі під дописом закладу про “Mary Jane”.

На Поділ припливли смажені карасі, а на Берестейському проспекті відкрили харківський заклад "Япіко"

Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у Києві на Подолі днями відкрили "українську класику" - пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці - його "прототип" вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії - але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.

У Києві 22 лютого вже офіційно відкрився перший столичний ресторан харківської мережі “Япіко”. Заклад працює на Берестейському проспект, 45, в меню - суші, роли, сети, понад 40 видів піци, класичні та суші-бургери. Протестувати улюблені страви можна вже зараз у ресторані, який працює в тестовому режимі, або замовивши доставку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube
Київ