Соло-піца для пасажирів: на київському вокзалі замість кіосків відкриють піцерію il Molino

Заклад обіцяють адаптувати спеціально для потреб подорожуючих: зроблять зручні формати take-away та упакування, пристосоване для залізничних вагонів та умов

il Molino ресторан вокзал Київ
il Molino є українською мережею ресторанів, що об'єднує вже 14 закладів - п'ятнадцятий відкриють на Центральному вокзалі у Києві

На Центральному залізничному вокзалі Києва очікується оновлення. Замість торговельних кіосків, розташованих у частині переходу над залізничними коліями, невдовзі постане піцерія il Molino. Саме ця мережа ресторанів італійської кухні виграла тендер розміщення закладу на головному залізничному хабі Києва.

Про це розповіла team leader проєкту Ірина Борець у коментарі для подкасту "Реве та стогне ресторатор" у Telegram. За її словами, заклад працюватиме між 9-ю та 10-ю коліями Центрального залізничного вокзалу, а загальна площа приміщення разом із посадковими місцями становить 108 кв. м. Проєкт передбачає повноцінне створення ресторану з нуля.

Згідно з протоколом електронного аукціону, АТ "Укрзалізниця" здає в оренду частину нежитлового приміщення конкорсу 4-поверхової будівлі Південного вокзалу станції "Київ-Пасажирський". Площа приміщення під ресторан складає 108,3 кв.м, а орендна ставка на місяць дорівнюватиме 988 тис грн. (включно з ПДВ - 164,7 тис грн).

Досі на цій локації над коліями були розміщені торговельні кіоски, а відтак, приміщення потребує повної інженерної та технологічної адаптації. Далі трохи нумерології: заклад на вокзалі стане 15-м, "ювілейним", і саме 15 грудня бренду виповнилося 15 років, каже Ірина Борець у подкасті.

За її словами, для цієї локації запускають адаптований формат із фокусом на швидкому обслуговуванні пасажирів. Основу меню становитиме піца у трьох форматах: класична піца стандартного розміру, solo pizza для індивідуального споживання та експрес-формат kono pizza.

Заклад максимально адаптували для пасажирів, що саме вирушають у подорож: піца буде доступна у форматі take-away, буде також можливість попереднього замовлення та спеціальне пакування для подорожей. У меню також збережуться ключові позиції, зокрема лазанья та тірамісу.

У запуск планують інвестувати близько 6,5 млн грн., а інвестиції передбачають повний цикл робіт, від інженерної підготовки та перепланування до встановлення професійного кухонного обладнання. Крім цього, Борець додала, що окрема увага приділяється системам вентиляції та очищення повітря з багаторівневою фільтрацією, що відповідають вимогам об’єктів із високим пасажирським трафіком.

Де у Києві буде наймодніше місце для гедоністів, а де можна перехопити щось смачненьке на ВДНГ

Нагадаємо, днями Інформатор писав, що на ВДНГ, поруч з Оранжереєю, відкрився зимовий фудпойнт “Настя Бургер та Глінтвейн” - місце для короткої зупинки під час прогулянки. Тут є жива ватра, пледи й зона, де можна зігрітися просто неба та навіть підсмажити зефір. У соцмережах Оранжереї ВДНГ цей простір називають “фудкортом для найтепліших зустрічей”.

А ще, ми розповідали, що на Печерську на висоті понад 100 метрів готують простір, який поєднує Давню Грецію, футуризм і київські горизонти. На даху Першої Вежі преміального ЖК Taryan Towers готується до відкриття ресторан Nika, який обіцяє стати наймажорнішим у столиці. Панорамний краєвид на 360 градусів, дві тераси над містом і фантастичне оформлення - здається, все тут створене, аби стати новим символом київського гедонізму.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити