Помер ресторатор Сухомлин, який створив з Подолу й Бесарабки круті туристичні локації

Саме у Києві талант чернігівця розвинувся повною мірою: він генерував цікаві ідеї та створював чудові заклади, до яких любили ходити кияни та гості міста

Ігор Сухомлин варенична Балувана Галя
Автор "Балуваної Галі" Ігор Сухомлин помер у Мюнхені після важкої хвороби, йому було лише 53 роки

У середу після тривалої хвороби пішов у засвіти рідний Києву ресторатор Ігор Сухомлин. Він прославився відкриттям у столиці (й не тільки) чудових закладів - вареничної "Балувана Галя", Mimosa Burger на Бесарабці, піцерії "Автостанція" у приміщенні колишнього Подільського автовокзалу, Fish and Pussycat у салоні G.Bar біля Либідської площі. Сухомлин лікувався у Німеччині, втім, хвороба його перемогла.

Про смерть Ігоря Сухомлина повідомила його дружина, Христина, у соцмережах. Вона написала, що він до останнього боров хворобу у шпиталі Мюнхена. Там і буде кремований, а поховання праху ресторатора відбудеться у Барселоні - відомо, що ресторатор дуже любив це місто й "ловив" там своє натхнення.

Сухомлин походив з Чернігова, там він і відкривав перші заклади. Втім, у Києві його талант розгорнувся повною мірою: він прославився завдяки численним кав'ярням, піцеріям, вареничним, що у них годував киян. Він був співвласником закладів Mimosa Burger на Бесарабці, піцерії "Автостанція" у приміщенні колишнього Подільського автовокзалу, Fish and Pussycat у салоні G.Bar біля Либідської площі, вареничної "Балувана Галя" та кав'ярні "Чашка".

Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін розповів про те, як познайомився з Сухомлином: той під'їхав до нього просто на орендовану дачу на Дев'ятій лінії Фонтану в Одесі понад 10 років тому. Колеги довго спілкувалися про бізнес та досвід, а після цього потоваришували й не раз зустрічалися у Києві й Одесі.

"Неодноразово зустрічалися і в Барселоні. Я завжди поважав Ігоря - і як людину, і за його ділові вчинки. Його проєкти викликали в мене щире захоплення. Ігор дуже швидко став сильним і яскравим гравцем на цьому полі — одним із найпомітніших", - зауважив Лібкін у дописі.

У 2024 році ресторатор та український фудтех-стартап Choice запустили медіа для рестораторів "Майонез". Останньою, вже у травні 2025-го, Ігор Сухомлин відкрив у центрі Варшави піцерію Mimosa Brooklyn Pizza. Цей бренд він створив у Києві разом із партнером Валерієм Гальперіним, як і київські проєкти Fish&Pussycat, Forever Young і Fishkultura. Крім того, Сухомлину належали хінкальня "Буба", ресторан "Велюров", кондитерська "Шарлотка".

"Через нього я припинив колись пити каву на заправках. Полюбив цю його кислятину. А як він радів, коли в мене народилася мала - давав поради багатодітного батька. Пару разів ці поради рятували моє подружнє життя... давай, друже, навчи їх там пити нормальну каву", - написав про свого товариша й колегу київський ресторатор Ян Монастирський.

Власне, багато в чому саме Сухомлину Київ завдячує крутими туристичними локаціями, на які перетворилися столичний Поділ та Бесарабка. Ресторатору було всього 53 роки.

Померли спадкоємець родини забудовників Насіковських та експрокурорка Ольга Колінько

Нагадаємо, напередодні стало відомо про загибель 21-річного спадкоємця однієї з найамбітніших бізнес-родин у Києві, молодшого партнера групи компаній DIM Арсенія Насіковського. Це один з великих столичних забудовників: за 11 років компанія звела у Києві та області понад 800 тисяч кв.м. житла, це 16 готових будинків ЖК і ще 19 - у проєкті. Також 21-річний Арсеній мав свої бізнес-проєкти, про які не було відомо навіть його родині.

Також ми писали, що у Києві знайшли мертвою колишню прокурорку Ольгу Колінько та її доньки Ярослави - вона була в сусідній квартирі. Поліція поділилася дивними подробицями розслідування: обидві жінки померли в різний час, а квартири були зачинені зсередини. При цьому покійних знайшли абсолютно випадково.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити