Саме у Києві талант чернігівця розвинувся повною мірою: він генерував цікаві ідеї та створював чудові заклади, до яких любили ходити кияни та гості міста
У середу після тривалої хвороби пішов у засвіти рідний Києву ресторатор Ігор Сухомлин. Він прославився відкриттям у столиці (й не тільки) чудових закладів - вареничної "Балувана Галя", Mimosa Burger на Бесарабці, піцерії "Автостанція" у приміщенні колишнього Подільського автовокзалу, Fish and Pussycat у салоні G.Bar біля Либідської площі. Сухомлин лікувався у Німеччині, втім, хвороба його перемогла.
Про смерть Ігоря Сухомлина повідомила його дружина, Христина, у соцмережах. Вона написала, що він до останнього боров хворобу у шпиталі Мюнхена. Там і буде кремований, а поховання праху ресторатора відбудеться у Барселоні - відомо, що ресторатор дуже любив це місто й "ловив" там своє натхнення.
Сухомлин походив з Чернігова, там він і відкривав перші заклади. Втім, у Києві його талант розгорнувся повною мірою: він прославився завдяки численним кав'ярням, піцеріям, вареничним, що у них годував киян. Він був співвласником закладів Mimosa Burger на Бесарабці, піцерії "Автостанція" у приміщенні колишнього Подільського автовокзалу, Fish and Pussycat у салоні G.Bar біля Либідської площі, вареничної "Балувана Галя" та кав'ярні "Чашка".
Відомий одеський ресторатор Савва Лібкін розповів про те, як познайомився з Сухомлином: той під'їхав до нього просто на орендовану дачу на Дев'ятій лінії Фонтану в Одесі понад 10 років тому. Колеги довго спілкувалися про бізнес та досвід, а після цього потоваришували й не раз зустрічалися у Києві й Одесі.
"Неодноразово зустрічалися і в Барселоні. Я завжди поважав Ігоря - і як людину, і за його ділові вчинки. Його проєкти викликали в мене щире захоплення. Ігор дуже швидко став сильним і яскравим гравцем на цьому полі — одним із найпомітніших", - зауважив Лібкін у дописі.
У 2024 році ресторатор та український фудтех-стартап Choice запустили медіа для рестораторів "Майонез". Останньою, вже у травні 2025-го, Ігор Сухомлин відкрив у центрі Варшави піцерію Mimosa Brooklyn Pizza. Цей бренд він створив у Києві разом із партнером Валерієм Гальперіним, як і київські проєкти Fish&Pussycat, Forever Young і Fishkultura. Крім того, Сухомлину належали хінкальня "Буба", ресторан "Велюров", кондитерська "Шарлотка".
"Через нього я припинив колись пити каву на заправках. Полюбив цю його кислятину. А як він радів, коли в мене народилася мала - давав поради багатодітного батька. Пару разів ці поради рятували моє подружнє життя... давай, друже, навчи їх там пити нормальну каву", - написав про свого товариша й колегу київський ресторатор Ян Монастирський.
Власне, багато в чому саме Сухомлину Київ завдячує крутими туристичними локаціями, на які перетворилися столичний Поділ та Бесарабка. Ресторатору було всього 53 роки.
Нагадаємо, напередодні стало відомо про загибель 21-річного спадкоємця однієї з найамбітніших бізнес-родин у Києві, молодшого партнера групи компаній DIM Арсенія Насіковського. Це один з великих столичних забудовників: за 11 років компанія звела у Києві та області понад 800 тисяч кв.м. житла, це 16 готових будинків ЖК і ще 19 - у проєкті. Також 21-річний Арсеній мав свої бізнес-проєкти, про які не було відомо навіть його родині.
Також ми писали, що у Києві знайшли мертвою колишню прокурорку Ольгу Колінько та її доньки Ярослави - вона була в сусідній квартирі. Поліція поділилася дивними подробицями розслідування: обидві жінки померли в різний час, а квартири були зачинені зсередини. При цьому покійних знайшли абсолютно випадково.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.