На Позняках у Києві готують до відкриття масштабний гастропростір Київ Їжа

Новий двоповерховий фуд-хол на Лівому березі обіцяє стати найбільшим у столиці - з авторськими кухнями, фермерськими лавками і власним паркінгом

ресторан їжа гастропростір Позняки
Проєкт готовий на 90%, запуск заплановано на кінець 2025-го - початок 2026 року

На проспекті Бажана вже видно готовий фасад із великими літерами “Київ Їжа”, а всередині завершують облаштування просторих фуд-зон і барів. Невдовзі на гастрономічній мапі столиці з’явиться масштабний гастропростір з площею понад 8 тис кв м. Цього разу зміни торкнуться лівобережної частини Києва, і обіцяють бути гучними.

У Дарницькому районі столиці готують до запуску новий гастромаркет “Київ Їжа”, повідомила Українська рада торговельних центрів. Будівля поруч зі станцією метро “Позняки” вже майже добудована - спорудження завершене на 90%, а відкриття заплановане на кінець 2025 або початок 2026 року. Простір займає понад 8 тис кв м, і стане першим проєктом такого масштабу на Лівому березі.

рест 1
На другому поверсі гастропростору облаштовують паркінг, заїхати на який можна з проспекту Бажана

Організатори заявляють, що концепція “Київ Їжі” поєднує авторські кухні з різних країн, сучасний фуд-хол, фермерські продукти, коктейль-бари та ресторани. Частина приміщень призначена для фреш-маркету зі свіжими овочами, фруктами, м’ясом, рибою та молочною продукцією. Простір орієнтований як на щоденних покупців, так і на тих, хто хоче провести час із друзями чи наодинці з улюбленою стравою.

За словами генерального директора компанії RDA Андрія Лотоцького, “Київ Їжа” стане абсолютно новим форматом для Лівого берега й не матиме прямих конкурентів. Тут працюватимуть як відомі ресторани, так і нові гастрономічні формації. Окремою перевагою стане паркінг, розташований на верхньому поверсі, куди можна буде заїхати прямо з проспекту Бажана.

рест 2
Організатори фуд-холу розраховують на 20-25 тисяч відвідувачів щодня

Проєкт активно шукає орендарів: через Instagram і застосунок Expirenza вже триває набір шефів, рестораторів, кав’ярень, фермерів і брендів стріт-фуду. На офіційних візуалізаціях і знімках з місця видно готові інтер’єри з дерев’яними столами, барними зонами, озелененням та впізнаваним брендингом - зокрема, фірмовим написом “Київ Їжа” і зображенням символу-їжака. Згодом обціяють повідомити про одного з головних “якорів” гастромаркету, що стане додатковим магнітом для залучення відвідувачів.

За оцінками керівної команди, в середньому, гастропростір може приймати від 20 до 25 тисяч відвідувачів щодня. Таке навантаження має забезпечити зручне розташування поруч із метро, щільна забудова району та цікавість до нового гастроформату.

У Києві продають "Велюр" Тищенка та "невдалий" Rezept: які заклади не витримали кризи

Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав, що у середмісті Києва продається приміщення ресторану Emerald, де раніше розташовувався заклад "Велюр" Миколи Тищенка. Воно розміщено у царському будинку, має преміальний ремонт та загалом готове приймати гостей. А ще, має свої таємниці: всередині облаштована VIP-кімната з ліфтом.

А ще, ми повідомляли, що у середмісті Києва, на вул. Липській виставлено в оренду приміщення, яке раніше займав монобар-ресторан Rezept. Він працював тут з жовтня 2020-го, а за головну "фішку" мав власний алкоголь та авторські коктейлі. Щоправда, повноцінним рестораном закладу не дозволяв стати надмалий метраж - площа головного приміщення складала лише 35 кв.м.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити