«В іноземних фільмах та серіалах, звучать трейлери створені українцями», – Станіслав Баранцов

«В іноземних фільмах та серіалах, звучать трейлери створені українцями», – Станіслав Баранцов

Музику для іноземних фільмів, трейлерних лейблів і аудіо стоків вже понад сім років створює музикант з Дніпропетровщини Станіслав Баранцов.

Митець розповідає, що наразі працює з трейлерною компанією «Phoenician Order Music» та «SBRMX».

«Попри освіту за фахом фортепіано, яку я здобув у музичній школі в дитинстві, бути композитором і створювати музику з нуля – це зовсім не те, що ти вмієш робити після закінчення школи. Щоб прийти до того, що я вмію і роблю зараз, мені протягом багатьох років довелося вивчати чимало складних і розумних штук. Зараз з усією впевненістю можу сказати, що досяг того, чого хотів. Проте з новими знаннями приходять і нові цілі, які знову потрібно досягати», – говорить Станіслав.

Максимально розкривати творчий потенціал музиканту допомагають зарубіжні лейбли, якi займаються ліцензуванням музики в американських та інших фільмах.

Треки Станіслава Баранцова звучали в таких офіційних трейлерах як: пригодницька драма «Not to Forget» (https://www.youtube.com/watch?v=24jR6J8hCRM), 3 сезон американського християнського драматичного серіалу «The Chosen» (https://www.youtube.com/watch?v=Y7z868kEl5s), китайському анімаційному мультфільмі «Deep Sea» 2022 (https://www.youtube.com/watch?v=NlNkw4LVIIE).

«Натхнення для своїх композицій я шукаю в музиці, яка мені подобається. Це можуть бути різні оркестрові саундтреки в сучасних фільмах або комп’ютерних іграх. У тому, яку музику я хочу писати – визначився коли вперше почув епічну оркестрову музику у фільмах.  Це надихнуло мене робити щось схоже, але вже своє», – каже музикант.

Він зазначає, що музика для трейлерів відрізняється від саундтреків до фільмів.

«Для трейлерів музика пишеться одразу, і вже потім потрапляє до них. А музика для фільмів пишеться під вже готовий сценарій», – пояснює Станіслав Баранцов.

Серед улюблених для роботи жанрів митця – сентиментальна романтична музика та хоррори.

«На мою думку, ці жанри найбільш підходять для того, щоб викликати сильні емоції у слухача. Моя музика – це те, за допомогою чого я можу ділитися своїми емоціями з людьми по всiй планетi», – розповідає Станіслав Баранцов.

Також він пише музику для продакшн бібліотек Premiumbeat, Мusicvine, Аudiojungle та інших. Кілька оркестрових треків, які були написані для Premiumbeat, записувалися наживо з Лондонським симфонічним оркестром.

«То був неймовірний досвід – перебувати онлайн на зв'язку разом із крутими музикантами і слухати, як вони грають твій трек там, де колись записували Аватар. Це додає впевненості в тому що ти робиш», – ділиться враженнями музикант.

Станіслав Баранцов додає, що дуже хотів би попрацювати над вітчизняними проєктами та застосувати свої знання для розвитку української кіноіндустрії.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.