У Києві закінчився безморозний період: коли почнеться метеорологічна зима

У Києві закінчився безморозний період: коли почнеться метеорологічна зима

У столиці закінчився безморозний період. 17 листопада у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до мінус 1,2ºС, що свідчить про закінчення  безморозного періоду, який тривав з 6 квітня.

Повідомляє Інформатор за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Середня багаторічна дата першого заморозку у повітрі – 21 жовтня, а середня тривалість безморозного періоду дорівнює 197 днів.

Кліматологи обсерваторії інформують, що найкоротші безморозні періоди у столиці були у 1902 та 1945 рр. – лише 144 дні, а рекордно довгий – 225 днів відмічений у поточному році.

Незважаючи на те, що зима вже нагадала про себе, її метеорологічний початок відбудеться, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0°С у бік зниження. Середня дата такого переходу у Києві припадає на 29 листопада.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.