У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну

Американський актор, кінорежисер, сценарист і продюсер, лауреат премії «Оскар» Шон Пенн вже втретє приїхав до України під час війни.  Президент Володимир Зеленський подякував Шону Пенну за увагу й підтримку українського народу.

Американський митець привіз свою статуетку «Оскар» і передав її Президентові як символ віри в перемогу нашої країни. Відзнака перебуватиме в Україні до закінчення війни. Зараз кінорежисер продовжує роботу над своїм фільмом про Україну. Передає Інформатор з посиланням на ОП.

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну 1

Володимир Зеленський вручив Шону Пенну орден «За заслуги» ІІІ ступеня, яким актора було нагороджено за значні особисті заслуги у зміцненні міждержавної співпраці, підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, вагомий внесок у популяризацію Української держави у світі.

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну 2

Володимир Зеленський і Шон Пенн також відвідали Алею сміливості на столичній площі Конституції. На цій Алеї поруч з іменами багатьох світових лідерів, які допомогли Україні під час повномасштабного вторгнення РФ, є й іменна табличка Шона Пенна.

Глава держави наголосив, що Алея сміливості починається саме з таблички, присвяченої американському актору та режисеру, адже він відвідав Україну в перший день російського вторгнення, 24 лютого, щоб зафіксувати події в нашій країні та донести світові правду про російську агресію.

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну 3

«Ми надзвичайно вдячні всім людям, які приїжджали особисто, щоб підтримати Україну й наших громадян. І ми хотіли мати місце, завдяки якому сучасні й майбутні покоління українців пам’ятатимуть тих сміливців, які були з Україною із самого початку», – сказав Володимир Зеленський.

Актор зазначив, що дуже зворушений цією присвятою. За його словами, для нього це велика честь, і це місце відтепер буде одним із найбільш знакових у його житті, поряд із місцями, де народилися його донька та син, якими він дуже пишається.

У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну 4
У Києві на Алеї сміливості встановили табличку американському актору Шону Пенну 5

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.