На Київщині триває підготовка закладів освіти до нового навчального року: на якому етапі

На Київщині триває підготовка закладів освіти до нового навчального року: на якому етапі

Навчальний процес у регіоні має розпочатися 1 вересня в очному форматі там, де це можливо. При підготовці до нього першочерговий акцент — на безпеці дітей та педагогічного персоналу.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, передає Інформатор.

Для цього з початку липня в районах та територіальних громадах області почали працювати комісії щодо перевірки стану готовності укриттів у закладах освіти.

"На сьогодні комісії вже завершили цю роботу. Рекомендували до використання за призначенням 1016 споруд. Мова йде про укриття як в самих закладах освіти, так і в установах й організаціях, що знаходяться поруч. Переважна більшість із них – це найпростіші укриття. У частині укриттів наразі тривають ремонтні роботи.

Докладаємо максимум зусиль, аби у сховищах були всі необхідні комунікації — тепло, світло, вентиляція та вода. Це необхідно для того, щоб школярі та педагоги могли перебувати в укриттях навіть під час тривалої повітряної тривоги. Робимо все для того, аби підготувати школи до роботи в очному форматі", - повідомив очільник Київської обласної військової адміністрації.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.