Спекотний червень у Києві побив 60-річний рекорд

Спекотний червень у Києві побив 60-річний рекорд

Останні дні червня у столиці побили одразу декілька температурних рекордів за останні десятиріччя спостережень.

Максимальна температура повітря 29 червня у столиці досягла +34,4°С. Попереднє рекордне значення було відмічено у 1963 році і дорівнювало +34,0°С. Передає Інформатор за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Найспекотнішим днем першого місяця літа за весь час спостережень у Києві залишається 24 червня 2021 року, коли максимум температури повітря зафіксували на позначці +35,5°С.

А мінімальна температура повітря 28 червня у столиці не опустилась нижче +21,3°С, що є повторенням попереднього рекордного значення 2016 року. Вже другий день поспіль у Києві фіксують найтепліші ночі за час проведення спостережень.

Також 20 червня у столиці виявилось найтеплішим днем у Києві. Вперше за 142 роки середньодобова температура повітря склала +25,9°С, що на 0,3°С вище рекордного значення температури для цього дня 1975 року. Кліматична норма перевищена на 5,8°С.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.