Як в Києві працює метро та станції під час тривог та вночі

Як в Києві працює метро та станції під час тривог та вночі

Минулого тижня у київському метро замінили 42 шпали, 29 брусів на стрілочних переводах та 87 метрів рейок. Столична підземка продовжує працювати цілодобово, не дивлячись на комендантську годину.

Інтервали руху поїздів у пікові години становлять 4-5 хвилин, у між пік – 8-10 хвилин. Детальний графік руху поїздів та режим роботи станцій за посиланням http://metro.kyiv.ua/node/103. Передає Інформатор.

Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками призупиняється. Водночас підземні станції як укриття працюють цілодобово.

Нагадаємо, що під час комендантської години з 23:00 до 05:00 станції відповідно до графіку зачинені, проте у вестибюлях перебуває поліцейський, який відповідальний за пропуск людей у нічний час. Для виклику поліцейського необхідно натиснути на дзвінок, що знаходиться біля вхідної групи дверей, та зачекати постового, який організує прохід на станцію.

На станціях, що мають кілька вестибюлів, постовий чергує на тих, які працюють у денний час.

Окрім цього в метро продовжуються ремонтні роботи для гідної експлуатації, розпочато ремонт ескалатора на станції «Контрактова площа», триває капітальний ремонт ескалаторів на пересадці «Золоті ворота» – «Театральна».

Із 20 до 27 червня міською підземкою скористалося 3,2 мільйона пасажирів. Майже 820 тисяч із них – пільговики.

Нагадаємо, що сплатити за поїзд можна: транспортною карткою, Qr-квитком, згенерованим у додатку «Київ Цифровий» Qr-кодом, безконтактною банківською карткою, мобільними додатками ApplePay та Google Pay.

Оператором оплати проїзду у громадському транспорті визначено КП «ГІОЦ», до якого можна звернутись в разі виникнення запитань на гарячу лінію: (044) 366 55 55.

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.