Шпигунські знімки нового покоління Range Rover Sport

Шпигунські знімки нового покоління Range Rover Sport

Чим здивує найшвидший британський кросовер?

У 2022 році шанувальників британського автовиробника чекає як мінімум дві новинки: флагманський Range Rover, а також його компактна версія Range Rover Sport. Найдинамічніший кросовер компанії нещодавно потрапив в об'єктив журналіста іспанського видання motor.es. Спорт нового покоління тестували на одній із шосе східної Європи. Оновлений екстер'єр приховали щільним шаром захисної плівки. Віконні блоки також максимально заклеєні, тому журналісту не вдалось сфотографувати салон. 

Про вихід нового кросовера представники компанії Ленд Ровер заявляли давно. З одного боку це підживлює цікавість шанувальників, з іншого — негативно впливає на продажі чинної моделі. У 2020 році 17500 клієнтів вирішили купити Land Rover Range Rover Sport що на 33,5% менше, якщо порівняти з 2019 роком. Зниження попиту на нові автомобілі, безперечно, пов'язане з пандемією коронавірусу. Проте, багато клієнтів компанії зізнаються, що чекають виходу нового покоління компактних кросоверів.

Яким буде новий Range Rover Sport 2022?

Розробники тримають інформацію про оновлену модель у таємниці. Єдине, що ми знаємо точно — Спорт змінить платформу PLA на MLA (Modular Longitudinal Architecture). Нова платформа розроблена спеціально для гібридних та повністю електричних автомобілів. В її конструкції більше алюмінію, тому автомобіль стане легшим та більш маневровим. До слова, оновлений Рендж Ровер також будують на цій платформі. 

Шпигунські знімки нового покоління Range Rover Sport 1

Журналісти motor.es припускають, що оновлений Спорт отримає широку лінійку двигунів. В ній точно будуть м'які гібриди MHEV, що працюють у парі зі 48-вольовим стартер-генератором. А також плагін-гібриди PHEV із додатковим електричним двигуном, акумуляторною батареєю та непоганим запасом ходу. Гібридні технології є важливою частиною плану електрифікації модельного ряду, про яку у 2020 році оголосив генеральний директор компанії Ягуар Ленд Ровер.

Від класичних бензинових та дизельних двигунів виробник відмовлятись не збирається. Нещодавно Рендж Ровер Спорт отримав рядний 3-літровий двигун, потужністю від 249 до 359 к. с. Напевно він залишиться у лінійці моторів, але оснащений гібридними технологіями. Продовження контракту з компанією BMV свідчить про те, що оновлені британці отримають 5-літрові бензинові мотори V8. Традиційно їх пропонують для найдорожчих комплектацій. 

Шпигунські знімки нового покоління Range Rover Sport 2

Поки невідомо, коли відбудеться презентація нового покоління Range Rover Sport. Експерти очікують цієї події у кінці цього року, або на початку 2022. Слідкуйте за новинами британського автовиробника на сайті офіційного дилера Land Rover Київ Аеропорт. 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.