Весна-2023 у Києві увійшла у 20-ку найспекотніших за всю історію спостережень

Весна-2023 у Києві увійшла у 20-ку найспекотніших за всю історію спостережень

Метеорологи столиці розповіли про підсумки календарної весни.  Цьогорічна весна увійшла у двадцятку найтепліших з 1881 року спостережень у столиці.

Середня температура повітря за сезон у Києві склала +10,1ºС, що на 0,7ºС вище за середні багаторічні значення. Передає Інформатор за даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського.

Весняні місяці, крім квітня, були теплішими за кліматичну норму, особливо березень, який мав найбільше позитивне відхилення – 2,3°С.

За весняний сезон у Києві було зафіксовано сім температурних рекордів добової температури повітря, більшість з них – шість у березні.

Найхолодніше було 13 березня, коли мінімальна температура опустилась під ранок до -4,0°С, а найтепліше – 18 травня, коли максимальна температура піднялась до +27,3 °С.

Кількість опадів у столиці за весну склала 145 мм, що становить 99% кліматичної норми.

Весна-2023 у Києві увійшла у 20-ку найспекотніших за всю історію спостережень 1

Всі новини про зміни погоди та температурні рекорди читайте по тегу – ПОГОДА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.