"Транспорт у нас дотаційний": - Кличко підняв питання вартості проїзду у Києві

"Транспорт у нас дотаційний": - Кличко підняв питання вартості проїзду у Києві

Мер Києва під час чергового інтерв’ю розповів, що собівартість проїзду Києвом, насправді, дорожча в кілька разів. Тобто транспорт в столиці дотаційний.

Але підкреслив, що поки триває широкомасштабна війна в Україні, столична влада не збирається підвищувати вартість проїзду в громадському транспорті. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив в інтерв’ю телеканалу «Київ», присвяченому Дню міста, передає Інформатор.

«Найближчим часом, поки триває широкомасштабна війна в Україні, ціна на проїзд у громадському транспорті столиці підвищуватися не буде. Так, транспорт у нас дотаційний. Бо собівартість проїзду в кілька разів вища, за нинішню вартість. І місто виділяє багато грошей, аби підтримувати роботу транспортних підприємств. Бо треба і ремонтувати транспорт, щоб перевезення були безпечними. Треба купувати новий рухомий склад. Але ми розуміємо, яка сьогодні складна ситуація і як складно людям. І тому ухвалили рішення не підвищувати поки ціни на проїзд у громадському транспорті столиці. До того ж ми, як можемо, допомагаємо містам, які більше постраждали від російських атак та втратили велику частину міського транспорту. Ми надали транспорт, наприклад, Дніпру, Херсону. Так, нам самим потрібні ці автобуси. Але треба допомагати всім і підтримувати», –  зазначив Віталій Кличко.

Нагадаємо, вартість проїзду у міському пасажирському транспорті, який працює у звичайному режимі руху:

  • В автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері – 8,00 грн на одну поїздку;
  • В міській електричці – 8,00 грн на одну поїздку;
  • Тариф на проїзд в метрополітені становить 8,00 грн на одну поїздку.

Всі новини громадські автобуси, тролейбуси та трамваї в розділі— ТРАНСПОРТ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Соломія Новосільська

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.