Ракетна атака на Київ 9 травня: ППО знищили близько півтора десятка ворожих повітряних цілей

Ракетна атака на Київ 9 травня: ППО знищили близько півтора десятка ворожих повітряних цілей

У вівторок, 9 травня, рано вранці пролунала повітряна тривога. Ворог завдав ракетний удар по столиці.

Це була п’ята повітряна атака по Києву з початку травня. Передає Інформатор з посиланням на КВМА.

"З максимальною щільністю і потужністю нападу саме до 9 травня! Це прояв справжнього культу «Побєдобєсія» - з дня закінчення Другої світової війни створити собі сакральну дату і намагатися вбити цього дня якомога більше цивільного населення!" - підкреслив начальник КМВА.

Сьогоднішня нічна атака була здійснена з чотирьох бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Каспійського моря.

Напередодні рашисти навмисно задіяли рекордну кількість «Shahed» аби виявити і максимально виснажити ППО Києва. Але, як і на фронті, плани агресора провалилися. Випущені крилаті ракети, ймовірніше всього типу Х-101 (Х-555), не досягли своїх цілей.

"Протиповітряна оборона столиці знову спрацювала відмінно! За попередньою інформацією, в повітряному просторі навколо Києва було виявлено і знищено близько півтора десятка ворожих повітряних цілей! Влучань не допущено. Попередньо, без жертв і серйозних руйнувань внаслідок падіння уламків. Інформація оновлюється й уточнюється. Дякуємо нашій ППО за збережені життя киян!

Київ знову вистояв і вистоїть в майбутньому! Попри усі намагання рашизму нас знищити! Ми все здолаємо і відновимо мир в Україні після нашої Перемоги! Вірте в Збройні сили України!», - Сергій Попко, начальник КМВА

Всі новини про життя в Києві під час війни читайте в розділі— ВІЙНА.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Платон Бережний

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.