У Києві посилили заходи безпеки на Великдень 2023: силовики патрулюють біля храмів

У Києві посилили заходи безпеки на Великдень 2023: силовики патрулюють біля храмів

Під час святкування Воскресіння Господнього у столиці Україні будуть задіяні усі необхідні заходи безпеки. Заради недопущення та запобігання порушення громадського порядку під час проведення Великодніх свят у столиці залучають додаткові сили.

Національна поліція України задіє понад 1000 поліцейських та близько 120 представників ДФТГ для підтримання правопорядку. Про це повідомили в Київській міській військовій адміністрації, передає Інформатор.

Додатково за дотриманням правопорядку стежитимуть до 500 співробітників муніципальної охорони Києва. Вони патрулюватимуть місця проведення богослужінь та зібрання вірян – храми, собори та Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" з метою недопущення провокацій.

Біля церков будуть чергувати працівники поліції та муніципальної охорони, які у разу повітряної тривоги забезпечуватимуть вчасну евакуацію вірян та священнослужителів до найближчих укриттів.

Крім того, працюватимуть спеціальні тимчасові моніторингові центри, які оперативно відслідковуватимуть ситуацію в Києві задля запобігання правопорушень. Комендантська година на Великдень діятиме без змін – з 00:00 до 05:00.

Все про традиції, кошик та умови святкування у 2023 році читайте по тегу – ВЕЛИКДЕНЬ.

Більше новин в нашому Telegram-каналі. Якщо ви стали свідком надзвичайної ситуації чи аварії, виявили небезпечний предмет, бездиханне тіло, помітили вогонь чи підпал, повідомте про це 101, 102 та 103, а також напишіть у нашому Telegram-чаті. Приєднатися до нього можна ТУТ.

Варвара Грекова

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.